punt final a la primera edició

Hi haurà segona edició del Mountain Music d'Hivern

Andorra Turisme considera positiva l’experiència

Un moment del concert de Timmy Trumpet, ahir a l'Estadi Comunal Joan Samarra.Martí Francàs

Creat:

Actualitzat:

L’edició d’hivern de l’Andorra Mountain Music es tornarà a celebrar l’any que ve, segons va anunciar ahir el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, en una roda de premsa abans del darrer concert del festival, el del DJ australià Timmy Trumpet. Budzaku es va mostrar molt satisfet pel desenvolupament del festival i va qualificar de “molt bona” una experiència que “tenim la intenció de repetir” l’hivern vinent. Des d’Andorra Turisme, però, no es van concretar ni les dates possibles de la segona edició de l’Andorra Mountain Music Winter Edition, ni tampoc on es podrien dur a terme els concerts.

L’edició d’hivern del festival serà compatible amb la d’estiu, que ja es va celebrar l’any passat. Budzaku va explicar que el Mountain Music original es tornarà a dur a terme aquest estiu però que no serà al juliol, per tal de no coincidir amb els espectacles del Cirque du Soleil, que tornen al Principat després de dos anys, Cal recordar que la companyia canadenca va haver de suspendre les edicions del 2020 i 2021 a conseqüència de la pandèmia del coronavirus.

El punt final a l’edició d’hivern de l’Andorra Mountain Music Winter Edition el va donar el DJ australià Timmy Trumpet, que no va omplir l’Estadi Comunal Joan Samarra. Es va col·locar el 80% de les entrades que es van posar a la venda, una xifra similar a la del concert de la setmana passada, del neerlandès DJ Tiësto. Els darrers dos concerts del festival, després de la suspensió del que s’havia de fer el cap de setmana vinent, el de Dimitri Vegas & Like Mike, s’han quedat lluny de les xifres de la primera actuació del Mountain Music. El concert de Martin Garrix va vendre totes les entrades, és a dir les 4.000 localitats del Comunal.

El que sí que s’ha repetit en els tres concerts és l’incompliment general d’una de les mesures sanitàries que van permetre celebrar el festival en mig de la covid, que era l’obligatorietat de l’ús de la mascareta. Ahir se’n van veure poques entre el públic.

Al concert hi va haver un record per les víctimes de la invasió russa a Ucraïna. L’esquiador Joan Verdú va llegir un manifest en record a les víctimes ucraïneses i en contra de la guerra. Abans de l’inici del concert es va emetre pels altaveus la cançó Imagine de John Lennon, un himne a la pau.

ÈXIT DE GARRIX, SUSPENSIÓ DEL DARRER CONCERT I POLÈMICA AMB LES MASCARETES

L’Andorra Mountain Music Winter Edition, que va donar el tret de sortida el dissabte 19 de febrer, ha tingut tres punts claus. El primer, l’èxit del concert del DJ neerlandès Martin Garrix que va esgotar les 4.000 entrades que es van posar a la venda. El segon punt clau ha estat la suspensió del darrer concert, el que havien d’oferir Dimitri Vegas & Like Mike el 12 de març. La versió oficial que es va donar des d’Andorra Turisme per la suspensió del concert va ser la situació mundial creada arran de la invasió de Rússia d’Ucraïna. El tercer punt clau, el més polèmic, és el fet que no es van respectar les mesures sanitàries dictades pel Govern per lluitar contra la pandèmia del coronavirus. Concretament, no es va mantenir l’obligatorietat de dur mascareta entre els assistents. Aquest fer va provocar que el ministeri de Salut decidís obrir una investigació, de la que encara no es coneixen els resultats, per saber si l’organització és en part responsable del fet que no s’hagin respectat les mesures sanitàries.

tracking