funcionariat

Vint-i-cinc empleats públics han sol·licitat i se'ls ha atorgat el teletreball

És la mesura dels plans de racionalització que té major impacte

El servei de tràmits del Govern, buit.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Vint-i-cinc treballadors públics han demanat a Funció Pública poder treballar des de casa, una modalitat que permeten els plans de racionalització prorrogats i que és la mesura per conciliar que està tenint un major impacte de les que recullen. Els plans de racionalització també permeten reduir-se la jornada i el sou en proporció i demanar un permís no retribuït. Però les dades d’aquestes dues mesures laborals no han variat respecte les de la passada tardor, quan el Govern va informar que 5 funcionaris havien sol·licitat la reducció de jornada (pot ser mínim d’una hora i màxim de quatre hores diàries amb la rebaixa de sou equivalent) i quatre havien demanat un permís no retribuït per qüestions personals (d’un màxim de sis mesos l’any). Pel que fa al teletreball, ja llavors l’havien sol·licitat tretze treballadors i la xifra ha seguit creixent. L’opció és demanar-lo un dia, dos o tres dies per setmana. Aquells tretze havien demanat en tots els casos treballar des de casa tres dies a la setmana.

La incorporació del teletreball als plans de racionalització ha estat l’inici d’una regulació que ha continuat amb la plasmació de la modalitat al projecte de llei que està a tràmit parlamentari. I, de fet, havia estat una modalitat pràcticament anecdòtica fins que va esclatar la pandèmia i la necessitat de protegir els treballadors dels contagis va provocar que s’estengués. Això no obstant, la resposta dels funcionaris segueix sent discreta perquè són 25 d’una plantilla que només al cos general de l’administració s’apropa al miler. Cal recordar, però, que només se’n poden beneficiar aquells llocs de treball que implantin el control de tasques diàries i per objectius de forma setmanal, de manera que es pugui fer un control extern de la tasca dels treballadors encara que no acudeixin a l’oficina.

Amb els plans de racionalització l’executiu persegueix estalviar. S’esgotaven a final del 2021, però s’han prorrogat fins a final d’aquest 2022. Els plans també faciliten la mobilitat de treballadors per reforçar departaments que tinguin una punta de feina i necessitin recursos humans extra o suprimir llocs de treball si ja no tenen sentit perquè són feines que s’han automatitzat. Els plans són fruit de la Llei de funció pública que segueix en vigor i es van aprovar per primer cop el novembre del 2020.

tracking