CULTURA

Descoberta una nova sitja al Roc d'Enclar

Les obres de reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d'Enclar que es van iniciar al novembre del 2021, segueixen sota el calendari previst

La sitja descoberta durant les obres de Roc d'EnclarGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d'Enclar que es van iniciar al novembre del 2021, segueixen sota el calendari previst, segons informa l'executiu en un comunicat.Així, en els últims treballs duts a terme s’han desmuntat les darreres fileres de pedres del campanar que havien quedat encara en peu identificant-les topogràficament amb precisió, per poder-les tornar a col·locar al seu lloc quan s’iniciï la fase d’aixecament.

Durant aquest procés s'ha trobat una nova sitja que no havia estat documentada amb anterioritat, que seria la catorzena descoberta al Roc d'Enclar. Aquesta és d'uns 86 centímetres de diàmetre i uns 50 de fondària màxima, menys fonda que la que ja es coneixia del centre de la base del campanar excavada l'any 1979. Tipològicament presenta la mateixa forma globular amb el fons pla, i sense cap material arqueològic, ni cap element que pugui contribuir a concretar la datació. Govern afirma que tot apunta que els obrers que van aixecar el campanar l’havien colmatat mitjançant la col·locació de pedres grosses i terra per regularitzar el terreny. Ambdues sitges es van utilitzar com a espais de magatzematge abans de la implantació de l’església i la torre de Sant Vicenç, possiblement al segle VIII o les primeres dècades del IX.

En aquest sentit i amb l'objectiu de poder continuar el projecte de reconstrucció del campanar, s'ha excavat i documentat la nova sitja i s'ha buidat la que ja es coneixia, deixant la totalitat del terra vist per facilitar la realització de l'estudi geològic.

A partir d’aquest moment i tal com estava previst en el projecte, el ministeri de Cultura afirma que s’ha iniciat l’excavació de la rasa que ha de servir per a la fonamentació del campanar que es preveu que estigui finalitzada en breu.

tracking