El PS acusa Liberals de “col·locar” càrrecs a l'AFA pel deute bancari del partit

El consell general ha aprovat aquesta tarda la incorporació de Maanan Auraghe i Josep Maria Capella al consell d’administració de l’Autoritat Financera Andorrana

Pere LópezFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Partit Socialdemòcrata ha acusat al Partit Liberal de “col·locar” a diferents administracions “per fer front al seu deute bancari”, ha assegurat Pere López, president dels socialdemòcrates. Les acusacions s’han fet aquesta tarda en el consell general en una sessió en la qual s’ha aprovat el nomenament de dos nous membres al consell de l’Autoritat Financera Andorrana. Els noms són els de Maanan Aouraghe i el de Josep Maria Capella que s’incorporaran als quatre membres que ja formen el consell d’administració, dels quals dos estan en funcions.

“Sembla que el partit liberal ha convertit la seva participació en aquest govern de coalició en una fórmula per col·locar càrrecs o per finançar l’important deute bancari que té comptabilitzat”, sentenciava López quan ha explicat els motius pels quals el PS ha votat en contra del nomenament d’Aouraghe.

En la seva resposta, el ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, ha recordat que la proposta de Aouraghe la va fer ell i que cal “ser conscients que som un país de 75.000 habitants, limitar l’accés a l’AFA o a qualsevol administració segons quines activitats s’hagin fet anteriorment seria fer un flac favor a Andorra”. A més, Jover ha criticat durament les paraules del PS senyalant que “algunes de les al·lusions que ha fet són molt greus, si tingués proves el que hauria de fer és anar a la fiscalia i no fer declaracions buides com ens té acostumats”.

El ministre ha justificat la decisió de comptar amb Aouraghe, extresorer del partit, perquè “va dimitir ja fa mesos i perquè estic absolutament segur que quan pregui decisions ho farà pensant en el conjunt de la plaça andorrana”.

Per part de Liberals, la consellera Eva López ha destacat la professionalitat de Maanan Aouraghe i la seva àmplia formació i ha sentenciat que “no es pot discriminar cap ciutadà per les seves idees polítiques”.

Prorrogades les mesures per la covid

D’altra banda, el Consell General també ha aprovat aquesta tarda prorrogar dos mesos més les mesures necessàries per a la covid. La pròrroga ha estat aprovada per unanimitat, tot i que el PS ha “desitjat que sigui l’última ocasió en la que s’hagi de prendre aquesta mesura”.

En aquest sentit, el ministre Rossell ha assegurat que “fins que les dades científiques no demostrin que la pandèmia s’ha acabat, caldrà seguir aplicant mesures”.

tracking