ATENCIÓ A JOVES EN SITUACIÓ DE DESEMPARAMENT

El Centre Residencial d'Educació Intensiva obrirà al juny

L'espai acollirà joves amb trastorns de conducta i addiccions i oferirà servei residencial i diürn

Visita al Centre Residencial d'Educació Intensiva (CREI)

Visita al Centre Residencial d'Educació Intensiva (CREI)Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha publicat avui un plec de bases al BOPA amb l'objectiu de trobar una empresa gestora del nou Centre Residencial d'Educació Intensiva (CREI) ubicat a l'antiga residència Solà d'Enclar. L'espai, que acollirà els primers adolescents amb trastorns de conducta i addiccions a principis d'aquest estiu, oferirà doble servei: residencial i diürn. En aquest sentit,tot i que el centre té una capacitat màxima de 19 places residencials i 16 de diürnes, començarà amb una ocupació mínima de 8 places residencials i 5 de diürnes i s'anirà ampliant fins arribar al màxim de capacitat de les places. "Busquem una empresa on el 60% dels seus treballadors tinguin una experiència mínima de tres anys amb adolescents en situació de risc i problemes de conducta" ha explicat Jordi Oliver, director d'Infància, Adolescència i Joventut del Ministeri d'Afers Socials Joventut i Igualtat mentre puntualitzava que el concurs és internacional. "Es tractarà d'un projecte públicoprivat perquè sempre comptarà amb la col·laboració del Ministeri" afegia. En aquest sentit, el Ministeri gestionarà els mecanismes de derivació dels adolescents i joves que, en el cas de les places residencials, es farà a través de la via judicial. "El CREI no ha pogut donar resposta a tots els adolescents que tenim en centres terapèutics de fora però els que són susceptibles de venir ja estan identificats" ha detallat Oliver.

El centre, disposarà de diversos espais com cuina, menjador, habitacions individuals i dobles, un espai de relaxació, un espai destinat als educadors, un hort terapèutic, dues classes, un espai d'infermeria i psiquiatria i un gran espai diàfan a l'última planta. En aquest sentit, estarà gestionat per diversitat de perfils com educadors socials, professors, infermers o psicòlegs.El centre, a més, comptarà amb diversos elements de protecció i de seguretat per evitar qualsevol tipus d'incident.

La minstra d'Afers Socials Joventut i Igualtat Judith Pallarès ha avançat que diverses empreses catalanes, del País Basc i franceses ja s'han mostrat interessades pel projecte.

tracking