Guerra a Europa

El comboi cap a Ucraïna s'atura a Cracòvia fins demà

La caravana ha decidit descansar a territori polonès perquè han trobat molta circulació que ha alentit el viatge

El comboi preveu arribar al vespre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comboi d'ajuda enviada des d'Andorra a Ucraïna no arribarà aquest vespre al destí final com estava previst. Els integrants de la caravana han decidit fer una parada per descansar perquè el desplaçament s'ha alentit molt des de que han entrat a territori polonès perquè hi ha molt trànsit, segons han informat des de la ruta, remarcant que "està sent un viatge molt llarg, de moltes hores i estem tots cansats".

Els divuit conductors dels sis vehicles que es dirigeixen a Przemysl, on es trobaran amb Creu Roja Ucraïna i Polònia per fer el lliurament del material recollit al Principat, estan buscant un allotjament per passar la nit i "un pàrquing per intentar protegir tota la mercaderia que portem". Els voluntaris apuntaven que anaven en "bon ritme" a primera hora de la tarda i que es trobaven aproximadament a uns 497 quilòmetres del seu destí però finalment el ritme s'ha ralentit i s'han quedat a una hora de la ciutat polonesa de Cracòvia.

Durant el matí el comboiha fet una petita parada a Brno, a la República Txeca, per dirigir-se cap a Katowice i després a Cracòvia abans del tram final del viatge fins aPrzemysl. En aquesta ciutat està la frontera amb Ucraïna per la que estan fugint milers de refugiats i on va destinat el material recollit al Principat que es lliurarà demà al matí.

Sortida dimecres

Després del primer dia de viatge el primer comboi amb ajut humanitari informava anit que estava fent la ruta sense complicacions. “Cada quilòmetre que passa ens acosta més a aconseguir la nostra missió, això ens manté amb uns ànims molt bons i amb ganes de seguir”, va assegurar el director de l’entitat al Principat, Jordi Fernández. La sortida del comboi es va produir la matinada d’ahir i, després d’haver de reduir la marxa per la neu a la zona de Soldeu i el Pas de la Casa, el comboi va continuar sense cap incidència. La primera aturada per omplir el dipòsit no es va produir fins arribar a Montpeller, mentre que la segona es va produir a Besançon. “Anant sis vehicles, un dels quals un camió, fa que la velocitat mitjana sigui més baixa que la d’un turisme. El camió tampoc no pot fer avançaments quan vol”, va dir Fernández. El destí del comboi és la ciutat de Przemysl, a la frontera d’Ucraïna amb Polònia.

La recollida de material per als afectats per guerra a Ucraïna no s'atura i avui ha estat el MoraBanc Andorra qui ha portat totes les donacions recollides abans del partit d'Eurocup d'ahir al magatzem de la Creu Roja. El treball dels voluntaris és constant per organitzar la gran quantitat de productes de tot tipus que no deixa d'arribar a les instal·lacions.

Els voluntaris del comboi de la Creu Roja.

tracking