Els temporers podran quedar-se a l'estiu

Se suprimeix l’obligatorietat d’haver d’esperar cinc mesos per obtenir un nou permís

L'exterior del servei d'Immigració.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir el projecte de llei de modificació de la Llei d’immigració que afecta les autoritzacions de treball de temporada i concretament les que s’hagin donat els anys 2021 o 2022, perquè té com a objectiu pal·liar la falta de mà d’obra actual i especialment en aquells sectors més dependents del turisme com hoteleria i restauració. El ministre portaveu, Eric Jover, va apuntar que amb la recuperació econòmica s’ha revertit la situació del servei d’Ocupació de manera que hi havia 400 persones buscant feina i una oferta de 1.900 llocs de treball amb problemes per trobar personal. Una tensió que es vol corregir.

Després d’abordar la problemàtica amb els sectors empresarials, l’executiu ha apostat per una modificació legislativa que serà de caràcter excepcional perquè quedarà sense efecte la temporada d’hivern 2022-2023. Beneficiarà, per tant, els temporers de la present campanya per als quals se suprimeix l’obligatorietat actual d’haver d’esperar cinc mesos per obtenir un nou permís d’immigració i podran quedar-se a treballar a l’estiu. Un estiu que també serà diferent perquè s’enceta una “prova pilot” consistent a activar una quota de treballadors temporers que tindrà vigència entre l’1 de juny i el 31 d’octubre. La quota serà d’uns 500 treballadors i prorrogable.

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va explicar que un altre dels canvis plantejats consisteix a modificar la data de venciment de les actuals autoritzacions de treball temporer. Inicialment era fins a l’1 de maig però ara s’ampliarà fins al 31 de maig, de manera que es podrà enllaçar un contracte de temporada d’hivern amb un d’estiu.

SUBVENCIONS

El consell de ministres també va aprovar la convocatòria per a l’atorgament de subvencions per a la conservació, restauració, manteniment i millora del patrimoni cultural immoble, moble, documental i immaterial, per a l’any 2022. Concerneix, majoritàriament, obres de restauració i de rehabilitació de béns immobles, béns mobles, accions d’implantació de sistemes de descripció i de gestió de fons documentals, així com de conservació i restauració del patrimoni documental i, finalment, la conservació i difusió del patrimoni immaterial. En cap cas la subvenció superarà el 50% del cost de les obres o intervencions en béns immobles, i per a béns mobles, documentals i immaterials, no pot superar el 80% de la intervenció. Si no hi ha prou disponibilitat pressupostària, es prioritzaran béns privats i aquells que mai abans hagin obtingut un ajut.

MÉS

-Carretera de Montaup

Licitació de més obres de millora de la CS-240 de Montaup, uns treballs que s’estan fent per fases i que aquest cop afectaran 525 metres, millorant el sistema de drenatges, i substituint la barrera de seguretat, entre d’altres.

-Control pressupostari

L’executiu va validar el reglament relatiu a l’establiment del programa de control pressupostari per al 2022. El text determina les entitats que estan subjectes al control pressupostari de la Intervenció General i l’abast d’aquest control.

-Riu estret

Es licita la fase I de la millora de les condicions hidràuliques del riu Estret d’Encamp, especialment al tram per sobre del carrer Hort de Godí.

tracking