Guerra a Europa

L'augment del preu dels carburants tensa el sector del transport

El ministre de Finances assegura que es mantindran uns preus competitius

La treballadora d'una benzinera omplint el dipòsit d'un cotxe.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector del transport s’està veient afectat per l’augment de preus dels carburants. Bartomeu Gabriel, gerent d’Autocars Nadal, comenta que “l’any passat gastàvem 200.000 euros cada mes, aquest any la xifra pot arribar a 280.000 euros mensuals i això ens fa por”. Per la seva banda, Gabriel Dallerés, gerent de Coopalsa, explica que des del gener els afecta la taxa verda i ja havia suposat un augment de preus, però “esperem que amb les compensacions pactades amb el Govern se solucioni”.

Així i tot, reconeix que l’augment del preu dels carburants els té en tensió. “Ens preocupa que l’augment dels costos ens impedeixi treballar. Es pot donar la situació que no ens surti a compte oferir el nostre servei”, assegura. Les compensacions per aquesta crescuda dels costos no arribarien fins que acabi l’any i és una qüestió que des de les empreses de transport volen negociar amb el Govern.

Respecte a l’augment dels preus el ministre de Finances, Jordi Gallardo, va afirmar que “si el sector d’importació d’hidrocarburs acaba traslladant el cost al preu final estudiarem modificar el reglament”. Va demanar ser conscients de la força financera que té el Govern i va recordar que “si tenim un model fiscal molt competitiu no podem aspirar a mesures d’ajudes com altres països”.

CANVIS EN LES TARIFES

Paral·lelament, segueixen en marxa les negociacions entre Coopalsa i Autocars Nadal amb Govern per definir les compensacions econòmiques que han de percebre les empreses concessionàries per la modificació de la tarifa de l’abonament mensual. Les empreses volen continuar negociant tot i que Govern assegura que la darrera oferta és definitiva. “Demanem que les formes que s’apliquin ens permetin recuperar els diners que hauríem recaptat sense el canvi en les tarifes”, comenta Gabriel Dallerés. En aquest sentit, Bartomeu Gabriel va afegir que “Govern va fer una proposta que diu que és inamovible, però nosaltres tenim l’esperança de continuar negociant. La fórmula que ens proposen ens encaixa però els paràmetres de moment no”.

tracking