GENT GRAN

Retrets creuats per la pujada de preus dels sociosanitaris

El PS acusa el Govern de no comptar amb les parts implicades i l’executiu respon que els socialdemòcrates “falten a la veritat”

Marta Pujol i Pere López a la seu del PS.M. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pujada dels preus dels sociosanitaris va ser ahir el centre de les crítiques entre el Partit Socialdemòcrata (PS) i el Govern. Al matí, els socialdemòcrates van retreure a l’executiu el fet de no “haver comptat amb les associacions implicades” a l’hora de “regular una mesura tan important”. El president del partit, Pere López, va afirmar que “després de dos anys de pandèmia, d’esforç i sacrifici de la ciutadania i, en especial, de la gent gran, no podem, a la primera de canvi, apujar els preus”. Per la seva banda, Marta Pujol, vocal del comitè executiu, va advertir de la possibilitat que “el percentatge de discapacitats es reduís en alguns casos per tal de limitar la despesa pública”.

A la tarda, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, el portaveu i ministre de Finances, Eric Jover, i la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, van respondre durament a les acusacions de la minoria. “És una millora que es volia des de fa temps i el Govern continuarà aportant ajudes allà on les famílies no puguin aportar”, va recalcar Pallarés, que va explicar que aquest any només es veuran afectades per la pujada unes 25 persones. “Ja entenc que hi ha partits que voldrien que tot ho pagués el Govern, però nosaltres pensem que les persones que poden aportar ho han de seguir fent”, va sentenciar Pallarés. El més crític, però, va ser Jover que si bé va reconèixer que “és una temàtica que genera sensibilitat i que hem d’explicar més”, va titllar les declaracions de López de “tendencioses i que sovint falten a la veritat”.

tracking