trobada institucional

Benazet vol deixar enllestida la cartera de serveis abans de plegar

El ministre va rebre el conseller Argimon per continuar reforçant la cooperació sanitària

Benazet, Mas, Argimon i Benavent van visitar el SAAS.SFGA/JAViladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va compartir dissabte el desig de complir el seu compromís i deixar enllestida la cartera de serveis abans que acabi el mes. “Estem treballant durament en la cartera de serveis i la meva il·lusió seria poder-la aprovar o, almenys, deixar-la pendent d’aprovació, però feta i acabada abans de finalitzar el meu mandat”. En aquest sentit, va lamentar que la pandèmia hagi alentit la seva redacció i va destacar que es tracta d’una “feina molt important”.

La nova cartera, entre altres coses, permetria reconèixer oficialment a Andorra la fibromiàlgia i la fatiga crònica com a patologies, tal com fa l’OMS des de fa uns 30 anys. El ministre va apuntar que s’està avançant per millorar els circuits per atendre els pacients de fibromiàlgia, així com les guies de tractament i atenció. De fet, aquesta guia assistencial és un dels grans reclams de l’Associació Andorrana de Malalts Reumàtics i Fibromiàlgia, que ja va explicar al Diari que aquesta eina hauria de servir perquè el sistema sanitari pugui diagnosticar els malalts a Andorra, de manera que no hagin d’acudir als hospitals espanyols o francesos. La nova cartera de serveis també hauria d’incloure l’atenció psicològica, tal com recull el Pla Integral de Salut Mental.

El ministre Benazet i la secretària d’Estat, Helena Mas, van rebre dissabte passat el conseller de Salut de Catalunya, Josep Maria Argimon, i el gerent de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, Felip Benavent, per parlar sobre la cooperació sanitària dels dos territoris. El titular de la cartera de Salut andorrana va recordar que la cooperació transfronterera existeix des de fa anys i que la col·laboració entre ambdós mandataris “s’ha mantingut molt activa durant la pandèmia”. En aquest sentit, el ministre va apuntar que la relació entre les dues administracions és “intensa” i que aquest tipus de trobades serveixen per “anar-la afinant, modulant i polint”.

En concret, Benazet va manifestar que “l'anhel és enfortir la cooperació en el marc de la regió pirinenca, pensant també en Occitània”. Això, va considerar, “és molt bo per als ciutadans i ciutadanes d'Andorra” i va ressaltar que gràcies als convenis amb la Generalitat molts ciutadans del Principat poden rebre tractaments a Catalunya i viceversa. També van visitar l’Hospital Nostra senyora de Meritxell.

PROJECTE CONJUNT PER LA SALUT MENTAL

Tant Benazet com Argimon van coincidir que el futur centre d’atenció mental de la Seu d’Urgell es troba encara en una fase “embrionària”. Tanmateix, Argimon va deixar clar que “el projecte serà conjunt” i va compartir la voluntat del ministre andorrà que el dispositiu pugui beneficiar al total de la regió pirinenca. El conseller de Salut va destacar la voluntat de construir-lo ràpid.

tracking