la cass investiga alguns abusos

Els metges defensen la bona praxi en les visites telemàtiques

El Col·legi ho veu un recurs necessari i recorda que està regulat

La CASS investiga 15 metges per suposat excès de visites.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arran deles investigacions a quinze metges que laCASSté obertes per abusos en les visites no presencials, el Col·legi Oficial de Metges d'Andorra recorda que la telemedicina és un recurs que està regulat i és "necessari". Segons va explicar Albert Dorca, portaveu de la institució “les visites telemàtiques són una eina molt útil i còmoda pels pacients que en molts casos no han de perdre hores del dia esperant en una consulta mèdica per ser atesos”. El facultatiu va afegir que ajuda a universalitzar l’accés a la sanitat, ja que moltes persones amb impediments de mobilitat ho tenen molt més fàcil. “Valorar analítiques, donar resultats de proves o renovar receptes és quelcom que podem fer sense anar a una consulta”, va remarcar.

Tot i que la posició del Col·legi de metges és la de promocionar l’atenció mèdica a distància per assegurar que les atencions presencials siguin el millor possible entenen que hi ha debilitats. Entenen que pot generar menys confiança en els pacients i que existeix el risc que algun professional en faci un mal ús. Respecte a aquesta qüestió dirigeixen qualsevol problema al reglament aprovat que ja “garanteix unes bones pràctiques” i recorden que la CASS té mecanismes per fer controls. En aquest sentit, esperen estendre les consultes per videoconferència per afegir el component cara a cara, però en cap cas volen perdre el recurs de la telemedicina.

Albert Dorca va remetre a informes de l’Organització Mundial de la Salut que promocionen precisament aquesta telemedicina. Explica que s’han establert paràmetres per determinar quan s’escau fer una visita presencial i quan pot ser a distància i assegura que en termes generals es respecta dins la professió.

tracking