CIRCULACIÓ

Barcelona amplia les restriccions per entrar a la Zona de Baixes Emissions

A Andorra són més de 3.000 els automòbils que s'haurien de revisar per adaptar-se a la nova normativa

Cinc mil vehicles andorrans ja s'han inscrit a la zona de baixes emissions de Barcelona

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L'ajuntament de Barcelona vol ampliar les restriccions de circulació a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) perquè els vehicles amb etiqueta mediambiental groga no hi puguin accedir. En aquest sentit, els primers afectats serienels Euro4, matriculats a partir del 2006. Aquesta voluntat per part del consistori de la capital, com ha indicat el regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia, es deu al fet que són uns vehicles que "tenen uns nivells d'emissió de contaminants molt elevats, sobretot l'Euro 4 dièsels". Segons Badia, l'objectiu seria que els propietaris d'aquests vehicles, que suposen un 20%, els canviïn per una altra opció menys contaminant o que formin part de la mobilitat sostenible.

L'ajuntament, tot i no tenir un calendari concret, ha explicat que està en contacte amb les diferents administracions i amb el sector per iniciar el veto d'aquests vehicles. Pel que fa a Andorra, són més de 3.000 els automòbils que disposen d'aquest distintiu amb permís d'entrar a la zona, per la qual cosa, un cop aplicada aquesta normativa, s'haurien de revisar tots els vehicles amb matrícula andorrana d'aquest tipus per adaptar-se a la nova llei.

Segons el balanç de l'ajuntament de la capital catalana, laZBEha evitat 609 mil desplaçaments dels vehicles més contaminants. També s'han posat 70 mil multes a conductors que s'han saltat la normativa i des del 2017 els nivells de diòxid denitrogens'han reduït un 11%.

tracking