DIA DE LA CONSTITUCIÓ

La síndica demana “cuidar” la democràcia

Suñé ha citat a l'exalcaldessa de Madrid per demanar que la democràcia "visqui, creixi i es desenvolupi"

La síndica durant el seu discurs del Dia de la ConstitucióFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La síndica general, RoserSuñé, ha demanat "cuidar" la democràcia en el seu discurs per al dia de la Constitució.Suñéha recordat que "com a societat ens hem dotat d'una democràcia representativa com a forma d'organització i direcció política" en el vint-i-novè aniversari de la Carta Magna.

Davant els riscos creixents, com el populisme o"els moviments extremistes, laSíndicaha assegurat que "hem de saber tenir cura [de la democràcia] i assegurar-ne el bon estat".

Suñéha citat a l'exalcaldessadeMadrid, Manuela Carmena, perdemanar que "cuidem la democràcia com cuidem qualsevol cosa o persona, que volem que visqui, creixi i es desenvolupi". En aquest sentit,ha afegit "cuidar també és situar les persones al centre de l'acció política" i per això ha demanat solucions per a problemàtiques creixents com l'accés a l'habitatge o la salut mental, així com "incentivar l'economia productiva".

Amb relació ala guerra d'Ucraïna, lasíndicas'ha refermat en la necessitat de "no romandre en silenci, per bé que com a país sempreadvocarempel diàleg".

D'altra banda,Suñétambé ha volgut fer un agraïment a tota la població andorrana, especialment els sanitaris i les escoles, per l'esforç que van fer durant la pandèmia quan es compleixen dos anys del confinament.

tracking