López i Bonell demanen diàleg i contundència al Consell d'Europa

Els representants d'Andorra defensen l'abastiment d'ajuda humanitària a la població ucraïnesa i la rapidesa en l'actuació del consell amb Rússia

Intervenció telemàtica de Pere López al Consell d'EuropaPS

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president socialdemòcrata i representant de la delegació andorrana al Consell d'Europa, Pere López, ha reclamat aquesta tarda a l'organisme europeu "contundència i rapidesa" en les seves actuacions amb Rússia arran del conflicte bèl·lic que el govern de Putin ha iniciat a Ucraïna, segons informa el partit polític en un comunicat. López ha condemnat els fets i ha subratllat que la comunitat internacional estarà molt pendent de les decisions que es prenguin a Estrasburg i que han de ser clares i unànimes. D'altra banda, el president socialdemòcrata ha destacat que aquesta decisió servirà per demostrar que el Consell d'Europa està al costat del poble ucraïnès i que és incompatible parlar de democràcia i de drets humans quan s'està bombardejant la població civil, segons destaca el grup polític.

Per la seva banda, la presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata i cap de la delegació andorrana al Consell d'Europa, Mònica Bonell també ha participaten elplenari extraordinari i ha apel·lat a actuar perquè "tothom rebi l'ajuda necessària a Ucraïna i als països fronterers afectats per la guerra i que reben diàriament a milers de refugiats", segons informa Demòcrates en un comunicat. Aixímateix,ha tingut unes paraules per la població russa "que res té a veure amb el conflicte, i a la qual també se li estan violant els seus drets".

Bonell ha finalitzat amb la petició a Rússia perquè "respectila integritat territorial d'Ucraïna dins les seves fronteres internacionalment reconegudes" i ha demanat als països que estan intermediant que "a través del diàleg i la diplomàcia, aquest malson finalitzi aviat pel bé de tothom".

Intervenció de Mònica Bonell al Consell d'Europa

tracking