CULTURA

Rehabilitació de la Farga Rossell i l'església de Sornàs

La intervenció del temple ordinenc es van adjudicar a l'empresa COAN, SA per un import de 55.133 euros

A la Farga del Rossell s'ha de desmuntar i substituir el soc masserGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs de rehabilitació general de l'església de Sant Roc de Sornàs, declarada Bé d’Interès Cultural l’any 2003, van iniciar-se la setmana passada emmarcats en la tasca del departament de Patrimoni Cultural per conservar i mantenir el patrimoni immoble del país, segons informa l'executiu en un comunicat. La intervenció té com a objectiu resoldre els problemes d’humitats detectats en l’hermeticitat general i que han provocat degradacions dels acabats interiors.

En aquest sentit, al llarg de deu setmanes es procedirà a canviar la coberta,resoldre problemes d’humitats i filtracions, reparar parts de fusteria degradades tant de la coberta com de l’interior, refer el soler, i consolidar motius pictòrics existents a l’interior, sanejar, arrebossar i pintar a la calç. També es millorarà la ventilació natural del bé immoble augmentant la capacitat passiva de renovació de l'aire dels murs que s'obtindrà substituint gran part del revestiment actual de la façana principal per un material de calç més tradicional

i eficient. L'executiu indica que es preveu que les portes de Sant Roc tornin a obrir a finals del mes de maig, un cop acabada la intervenció i que l'adjudicació dels treballs es van adjudicar a l'empresa COAN, SA per un import de 55.133 euros.

La rehabilitació de la Farga Rossell avança al ritme previst

Pel que fa a les obres de rehabilitació de la maquinària històirica de la Farga Rossell, l'executiu afirma que avancen al ritme previst. Els treballs actuals, que es van iniciar la novembre del 2021,omplementen les intervencions correctives que s’han dut a terme puntualment des de l’obertura al públic de les instal·lacions el

2002. En aquest sentit, ara s'inicia el treball que consisteix a desmuntar i substituir el soc masser, l'estructura de fusta sobre la qual recolza el martinet, i tornar a posar en funcionament aquest martell de grans dimensions, que és el martinet.

Els responsables de les obres preveuen que s'acabin a final d'abril perquè es pugui reprendre el funcionament del museu després i es recuperi l'experiència de la visita amb una demostració de la feina diària dels fargaires, que treballaven un ferro roent amb el martinet.

Lesglésia de Sant Roc de Sornàs, declarada Bé d'Interès Cultural l'any 2003

tracking