Una defunció per covid i 440 nous positius durant la darrera setmana

Hi ha tretze casos actius menys que dimecres passat i la xifra queda en 704

Planta covid de l'hospital.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home de 72 anys que estava contagiat de covid i patia altres malalties va morir dilluns. Es va convertir en la víctima número 153 provocada per la pandèmia. Les dades d’afectats des de dimecres de la setmana passada es concreten en 440 contagis més i 704 casos actius, que suposen 13 menys dels que es van notificar en la roda de premsa posterior al consell de ministres de fa una setmana. El total de positius ascendeix amb els nous diagnòstics a 39.234 persones, de les quals 38.377 s’han recuperat en sumar-se 452 altes en una setmana.

La pressió sanitària ha baixat en l’última setmana, ja que hi ha quatre ingressats menys. L’hospital té quatre pacients amb la infecció a habitacions de planta i dos a l’UCI, els dos amb necessitat de ventilació mecànica. En aquest cas, la mateixa xifra que dimecres passat.

L’afectació al sistema educatiu també es redueix. El Govern va indicar que hi ha cinc aules sotmeses a mesures de vigilància passiva, dues menys que les que hi havia fa una setmana.

El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, va informar que el Govern va decidir mantenir les mateixes restriccions vigents per la covid durant una setmana més. Representa prorrogar el passaport sanitari en centres sociosanitaris, centres de dia, llars de jubilats i casals d’avis, on es manté per prudència després de retirar-lo de la resta d’activitats públiques. Pel que fa al pla de vacunació, ja s’han administrat 156.187 vacunes. Són 58.006 primeres dosis, 57.317 segones i 40.864 terceres, segons les últimes dades ofertes per Govern. Suposa una pujada molt lleu de les vacunes administrades amb aproximadament 100 en cada tipus de dosi.

El ritme de contagis s’ha estabilitzat prop dels 450 casos setmanals. Tampoc hi ha senyals d’una pujada imminent de casos que pugui revertir la tendència actual i que hi torni a haver risc d’un augment de la pressió assistencial. Amb aquestes dades el Govern va considerar que la pandèmia està sota cert control, però el risc d’infecció continua existint. Aquesta situació explica per què es mantenen les poques restriccions que queden actives al país i no variaran de moment fins a la setmana que ve.

tracking