Guerra a Europa

La Creu Roja recull les sis famílies que porten a Andorra

A últim moment s'hi ha sumat una unitat familiar formada per cinc refugiats

Els voluntaris a punt de desplaçar-se cap al magatzem on faran la donació.Creu Roja

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El segon comboi de la Creu Roja ja ha començat a recollir als refugiats ucraïnesos que transportaran cap al Principat amb previsió d'arribar el dimecres.Finalment,seran sis famílies formades per 15 persones les que viatjaran amb els voluntaris de la Creu Roja. Aquesta tarda l'autobús els ha recollit a la gran majoria a la ciutat de Lublín, després d'haver efectuat la donació de l'ajuda humanitària al magatzem de la ciutat.

L'última actualització era que serien cinc les famílies que es traslladarien cap a Andorra, però segons expliquen els voluntaris del comboi, una unitat familiar que figurava a la llista de persones amb parents al Principat ha demanat si podien fer marxa enrere per recollir-los. En un principi, ells mateixos s'havien desdit per la llargada del viatge, ja que un dels refugiats és un home amb factors de risc.

Per altra banda, una altra família formada per tres persones ha anul·lat aquest matí el viatgeperquè s'han contagiat de covid-19 i s'hauran d'esperar a donar negatiu per poder venir.

Ajuda al centre d'acollida de refugiats

Els membres del comboi de Creu Roja van aprofitar la jornada d'ahir per visitar un centre d'acollida de refugiats que es troba en una petita població anomenada Złotków. Tal com van informar a través de WhatsApp, es tracta d'un centre cultural que han reconvertit per poder acollir famílies. “És realment increïble veure com no és el govern qui proporciona aquest tipus de recursos sinó els mateixos voluntaris que s'ajuden els uns als altres”, feia saber la membre portaveu de Creu Roja. En aquest sentit, els andorrans van fer saber que van poder veure de primera mà com funcionava aquest espai que en aquests moments acull 19 persones, tot ells dones i nens. Per altra banda, també van informar que han entregat una petita part del material humanitari al centre. “Estan immensament agraïts de veure com gent que es troba a milers de quilòmetres els vol ajudar”, va afegir la portaveu.

A més, els membres del comboi van relatar que ahir van visitar també un espai de proveïment de productes de primera necessitat que es troba a Lublín. Es tracta d’un centre que funciona com una primera parada proporcionant menjar calent, medicaments i roba als refugiats que arriben amb autocars just després de la frontera d'Ucraïna. Els membres de comboi van dedicar tot el dissabte a descansar i visitar els centres d’acollida i aquest matí abans de marxar descarregaran les 15 tones de material d’ajuda humanitària que transportaven.

CÀRITAS ARRIBA A RZEZSÓW

El tràiler d’ajut humanitari de Càritas parroquial de Sant Julià de Lòria va arribar ahir al migdia al seu destí, Rzeszów, una ciutat polonesa a 172 quilòmetres de Lviv des d’on la fundació de Càritas a la zona repartirà el material entre els refugiats que arribin a la ciutat. L’entitat laurediana va fer arribar ahir imatges del magatzem on han pogut descarregar els 33 palets amb roba, menjar i algunes medicines.

El tràiler arribarà a Andorra aquest dijous després d’haver recorregut més de 5.000 quilòmetres.

RUTES

-Comboi Creu Roja

El comboi de la Creu Roja va deixar Andorra divendres en direcció Lubin, una ciutat propera a la triple frontera entre Polònia, Ucraïna i Bielorússia. Molts refugiats arriben a aquesta ciutat, que juntament amb Cracòvia és la més gran del terç sud del país. El recorregut d’anada i tornada és de 5.000 quilòmetres.

-Tràiler Càritas

El tràiler de Càritas va deixar Andorra divendres en direcció Rzeszów, una ciutat propera al pas fronterer de Lviv, on molts refugiats han arribat després d’entrar a Polònia. El recorregut d’anada i tornada és de més 5.000 quilòmetres.

Donació del material transportat des d'Andorra.

L'entrada al magatzem.

L'equip del comboi.

tracking