La justícia catalana anul·la la Zona de Baixes Emissions de Barcelona

El TSJC considera que l'ordenança té "deficiències" i és "desproporcionada"

Un cartell de la ZBE de Barcelona.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·la l'ordenança de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona que prohibia els vehicles antics accedir a la ciutat. La sentència, que es pot recórrer, considera que hi ha "deficiències" en l'elaboració de l'ordenança municipal, com falta d'informes i un excés en l'àmbit geogràfic d'aplicació i en els tipus de vehicles exclosos. D'aquesta manera, la justícia diu que l'ordenança no està motivada i és desproporcionada perquè no preveu alternatives.

Els magistrats apunten que l'anàlisifeten referència a laZBE"no és suficient" pel que fa a les alternatives o conseqüències econòmiques i alerta que les empreses poden patir efectes adversos que no s'han calculat perquè no va fer-se cap estudi de mercat. En aquest cas, asseguren que tampoc es va valorar els costos derivats als ciutadans.

Sobre l'elaboració de l'ordenança, la justícia considera que hi ha "vicis substancials en l'elaboració de la norma", i que es basa en dades "no actualitzades" que obliguen la seva anul·lació. De fet, l'ordenança es basa en dades d'emissions contaminants del 2013, tot i que en el moment d'elaborar-la hi havia dades del 2017.

tracking