interrupció voluntària de l'embaràs

Les feministes critiquen Pintat per no ser a la taula de l'avortament

L’ADA i Acció Feminista afirmen que amb la reunió s’ha fet un pas

Una manifestació a favor de l'avortamentFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Dones (ADA) i Acció feminista valoren positivament que el Govern i els grups parlamentaris -excepte terceravia- s’hagin reunit per buscar un encaix de l’avortament dins del Coprincipat. “Cada pas que es dona és positiu. Hem passat d’un país en què fa deu anys només hi havia un partit que portava al programa l’avortament a convertir-se en el centre de la campanya”, comenta Antònia Escoda, portaveu d’Acció Feminista.

Les feministes afirmen que es tracta d’una qüestió d’Estat i critiquen que la formació de Josep Pintat no hi hagi volgut participar. Mònica Codina, presidenta de l’ADA, indica que “sempre hem demanat que es posin a treballar en aquest sentit i ens agradaria que terceravia també s’afegís a les negociacions perquè estem parlant d’un afer d’estat”.

Sobre la despenalització de l’avortament, Escoda va assegurar que s’acabarà aprovant. “És la nostra íntima convicció i ja hi ha un copríncep que està d’acord a fer aquest pas”, va afegir recordant el posicionament fa unes setmanes d’Emmanuel Macron. Respecte a la viabilitat constitucional de permetre la interrupció voluntària de l’embaràs, Escoda recorda que en el context de la reproducció assistida es contempla la desestimació dels embrions, “el problema el posen quan la decisió l’ha de prendre una dona”, lamenta. Escoda considera la desestimació d’embrions com un eufemisme per no parlar explícitament de l’avortament.

tracking