Llei d'estacions de muntanya

Terceravia presenta 23 esmenes a la Llei d'estacions de muntanya

El grup parlamentari demana un ús "públic i gratuït" dels camins comunals dins del domini esquiable

Oliver Alis.Terceravia

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentariTerceravia+ Unió Laurediana + Independents va entrar divendres vint-i-tres esmenes al Projecte de llei d'estacions de muntanya de millora del text legislatiu, amb l'objectiu de "garantir els drets dels ciutadans, de les empreses i entitats concessionàries i dels comuns", segons indiquen en nota de premsa.

El grup parlamentari eximeix de posseir el forfet als usuaris que transitin per camins comunals o per itineraris de gran recorregut dins del domini de l'estació de muntanya.A condició queels camins no estiguin substituïts per camins alternatius per part de l'estació i amb l'autorització de l'autoritat competent i portin aquests al mateix destí que el camí original. "Creiem que l'explotació i ús dels camins comunals i elsGRno poden ser d'exclusivitat de l'explotador de l'estació de muntanya. El seu ús ha de ser públic i gratuït", remarca el conseller general deTerceravia, Oliver Alis.

Pel que fa als rescats,Terceraviaesmena que la seguretat hauria d'estar garantida per l'explotador, "sempre queles condicions mèdiques, de seguretat i tècniques ho permetin". Diverses esmenes del grup van també dirigides a garantir que els professionals de les estacions d'esquí estiguin qualificats i disposin de maneraobligatòriadel títol oficial homologat a Andorra.

tracking