PRÀCTICA NACIONAL

Simulacre d'allaus a Grau Roig

La jornada ha comptat amb la participació de més de vuitanta agents tan andorrans com dels països veïns

Enguany s'ha recuperat després de dos anys d'aturada per la pandèmiaGovern d'Andorra

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La jornada tècnica del Simulacre Nacional d'Allaus, que s'ha recuperat després de dos anys d'aturada per la pandèmia, ha comptat amb la participació de més de vuitanta agents, segons informa l'executiu en un comunicat. L'activitat busca revisar i actualitzar els procediments i les eines que s'haurien d'aplicar en cas que es produís una allau dins d'un domini esquiable del país. Així, hi han participat membres tant de Protecció Civil, Bombers, Banders, Policia,SUMi Creu Roja, com tambépistersde les diferents estacions d'equí del país,guies de muntanya i representants d'Andorra Recerca + Innovació, que s'han dividit en tres grans grups de treball: el sanitari, el de seguretat, i el de suport logístic.

A banda dels participants andorrans, segons destaca l'executiu, també s'ha convidat agents dels països veïns, i s'ha comptat amb la presència delPelotondeGendarmerieHauteMontagnei de laCompagnieRepublicainedeSecuritéde França, de la Unitat d'Intervenció de Muntanya dels Mossos d'Esquadra, dels Bombers del Grup de Rescat de Muntanya de la Vall d'Aran, i de laGuardiaCivil de Muntanya.

Aquesta jornada desimulacres'inicia amb unbrífingi una presentació de la maniobra a tots els assistents i amb el desplaçament al lloc de l'allau, que enguany s'ha realitzat a la zona deCubil, a Grau Roig. Després el simulacre es fa en condicionsels més semblants possiblesa una emergència real i esfand'acord amb la programació establerta, mobilitzant el personal i els mitjans adscrits en cada operativa.

La finalitat d'aquesta activitat que s'organitza des d'enguany de manera conjunta entre el departament de Protecció Civil i Gestió d'Emergències –en l'aspecte més organitzatiu i de preparació– i el departament de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments –que s'encarrega dels aspectes tècnics i operatius, és la de refrescar els procediments i també calcular i establir els temps necessaris per posar en marxa tots els grups que hi participen. L'objectiu éscontinuar organitzant-lo una vegada a l'any en els diferents dominis esquiables.

tracking