Ensenyament

Un 70% dels titulats d'FP tenen feina un mes després d'acabar el curs

El percentatge d’estudiants amb el títol que estan treballant cau un 10% i augmenta en un 3% els aturats

Presentació de l'estudi d'FP aquesta tardaSFGA/JAViladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els titulats en formació professional troben feina abans d’obtenir el títol o un mes després. El 70% dels que obtenen un títol de FP aconsegueixen feina abans d’acabar els estudis o un mes després de fer-ho. Tanmateix, el percentatge de titulats el curs 2019-2020 que esta ocupats respecte el total ha caigut en un 10% en relació al curs 2016-2017.

La ministra d’educació, Ester Vilarrubla, ha assegurat en roda de premsa que “cal tenir en compte el context de la Covid, a ningú se li escapa que el context social en aquell moment era molt complex i que encara hi havia molts comerços tancats”.

Dels 221 graduats de la promoció del 2019-2020, quasi un 13% estan aturats i un 22,6% són inactius (ni treballen, ni busquen feina). En aquest sentit, la ministra ha senyalat que cal entendre aquestes dades en la intenció de molts dels alumnes de seguir formant-se. Tot i les dades, Vilarrubla ha assegurat que “la formació professional segueix mostrant un alt grau d’inserció laboral” i ha destacat la feina del Govern a l’hora “de definir quines formacions tirem endavant, perquè ho hem fet amb totes les associacions empresarials del país perquè són elles les que tenen el pols del que necessita el mercat laboral”

tracking