Govern defensa que tothom rep cobertura mèdica d'emergència

Un informe del Consell d'Europa ratifica que Andorra no ofereix assistència sanitària als estrangers que es troben de forma il·legal al país

Consell de Ministres d'avuiSFGA/JAViladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Consell d'Europa ha fet públic avui l'informe del Comitè Europeu dels Drets Socials sobre Salut, Seguretat social i Protecció social, on es ratificava que el Govern no compleixfavorablementquatre dels setze articles revisats. Entre aquests, un fa referència a la falta d'assistència mèdica als estrangers il·legals que es troben en situació d'emergència al país. Sobre aquest aspecte, la ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, JudithPallarés, ha assegurat a la roda de premsa posterior al consell de ministres d'avui que "sempre" s'ofereix cobertura sanitària a les persones, sigui quina sigui la seva situació al país, i ha afegit que "s'han de revisar a quins casos concrets no s'ha donat resposta".

D'aquests setze articles analitzats, Andorra en compleix cinc favorablement i set no han quedat resolts per falta d'informació.Pallarésha declarat que des del Govern tenen un "compromís ferm" en continuar treballant per seguir les recomanacions del Consell Europeu i analitzaran totes les respostes i demandes fetes. La ministra també ha afegit que "són molts els països amb articles sense conformitat" i que això mostra "l'alta exigència" del Consell d'Europa.

Una altra de les conclusions no favorablede l'informe és la relativa a la promulgació de reglaments de seguretat i higiene en el treball.Pallarésha matisat que des de la data de lliurament de l'informe Andorra ha fet alguns avenços que es podran lliurar en el proper informe.

Pel que fa a les conclusions de conformitat, l'informe del Comitè Europeu dels Drets Socials destaca l'establiment dels serveis educatius i de consulta a dreçats a la millora de la salut, així com el dret a la seguretat social. També es valoren positivament dues disposicions sobre el dret al benefici dels serveis socials i l'estimulació de la participació de persones i organitzacions benèfiques en la creació i manteniment dels serveis socials. Perúltim,també aprova la disposició relacionada amb els drets de les persones grans a una protecció social.

tracking