Guerra a Europa

La Creu Roja prepara el tercer comboi

Les 15 persones refugiades que l’ONG va recollir a Polònia van arribar ahir al migdia

La Creu Roja prepara el tercer comboi

La Creu Roja prepara el tercer comboiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja preveu que un tercer comboi sortirà ben aviat d’Andorra per portar més ajuda humanitària cap a la frontera d’Ucraïna. Així ho va manifestar la responsable de l’última missió, Anna Arias, que està segura que podran omplir un altre tràiler. “Arriben moltes coses a la Creu Roja i això ens permet continuar fent palets”, va explicar. Ara bé, Arias no va poder confirmar si en el tercer viatge l’ONG portarà més refugiats cap a Andorra, ja que “dependrà del que diguin els ucraïnesos, si encara els queda molta gent a dins, si aquestes persones tenen la capacitat de sortir i volen venir... ho deixem sempre a les seves mans”.

El segon comboi va arribar al Principat ahir al migdia amb quinze refugiats que l’ONG va recollir a localitats properes a Varsòvia. De l’autobús va baixar una senyora que viatjava sola i que té una amiga al país; una mare amb una adolescent; una dona amb una noia jove i un nen de quatre anys; una mare i dos fills adolescents; una mare i el seu fill de 12 anys i un matrimoni de 60 anys amb una filla i nen de vuit anys. D’aquestes persones, nou s’allotjaran a Andorra, mentre que dues unitats familiars de sis persones estava previst que es quedessin a Berga. Ara bé, Arias va advertir que van demanar quedar-se al Principat perquè “han fet pinya” amb la resta del grup i que avui es mantindrà una reunió per resoldre la situació.

En arribar, els somriures d’algunes de les persones que van arribar fugint de la guerra es van barrejar amb les llàgrimes d’altres. “Estan constantment patint per la gent que tenen allà”, va lamentar la responsable de la missió, que, tot i això, va celebrar que al llarg del viatge “s’han anat obrint, han pogut somriure i, fins i tot, fer broma. A mesura que veníem per França han preguntat per Andorra”.

Des de la Creu Roja van comunicar que “ja no necessitem roba ni mantes”, i van fer una crida que les persones que vulguin contribuir ho facin portant material de cures, com ara benes, cotó o iode; medicaments bàsics com, per exemple, anestèsics locals, antidiarreics o valeriana; productes d’higiene femenina, així com bolquers i tovalloletes; aliments, entre els quals destaca menjar per a nadons, te i cafè o conserves en llauna, i altres materials com ara quaderns, llapis de colors o material de manualitats per als infants.

El segon comboi va arribar ahir al migdia.

El segon comboi va arribar ahir al migdia.

tracking