Congrés de turisme de neu i muntanya

Torres admet que el conflicte bèl·lic a Ucraïna encarirà viatjar a Andorra

Els efectes de la guerra i el canvi climàtic marquen la primera jornada del simposi

Jordi Torres, ministre de Turisme, durant la inauguració.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La inauguració de l’onzè Congrés de turisme de neu i muntanya la van marcar les problemàtiques vinculades a l’emergència climàtica i a les conseqüències, econòmiques i humanitàries, de la guerra a Ucraïna. “La situació d’Ucraïna ens desconcerta i afecta. L’encariment de molts productes i serveis encarirà els viatges i no sabem quan aquesta situació acabarà”, va comentar el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres.

Torres va assenyalar que el canvi climàtic és una situació amb la qual s’haurà de treballar i adaptar el model de negoci al llarg dels anys vinents. “Hem d’acceptar el canvi climàtic no com una amenaça, sinó com un company de viatge amb el qual haurem de treballar”, va explicar. Francesc Camp, cònsol major de Canillo, respecte a l’adaptació al canvi climàtic va assegurar que “caldran anys d’inversions per adaptar-nos a les activitats d’estiu mentre mantenim un sector del turisme de neu que ha arribat a la seva maduresa”.

El ministre va incidir que els destins de muntanya no poden viure d’uns quants mesos l’any i que “hem de ser una referència turística de gener a desembre”. Sobre aquesta qüestió, Zurab Pololikashvili, secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), va afegir que fa 15 o 20 anys Andorra era un destí conegut per anar-hi a esquiar i marxar, però ara hi ha música, cultura, activitats a l’estiu, una gran oferta educativa, és un dels llocs del món amb millor oferta de turisme esportiu del món, un destí culinari...”, tot valorant la transformació econòmica que ha viscut el país.

En la inauguració del Congrés de turisme de neu i muntanya també es va anunciar que a partir de la pròxima edició s’afegirà al congrés el sector de l’spa i el benestar al turisme de neu i munta­nya per adaptar-se a l’oferta turística d’Andorra.

LA TAXA TURÍSTICA ENTRARÀ EN VIGOR L' 1 DE JULIOL

La taxa turística entrarà en vigor l’1 de juliol, segons va explicar Jordi Torres, ministre de Turisme i Telecomunicacions. La proposta de llei ja es va adaptar a algunes demandes del sector. “Demanaven que l’entrada en vigor de la mesura fos més tard, a final d’any, però nosaltres teníem una entrada prevista a la primavera. Vam adaptar aquesta entrada en vigor i vam establir que fos l’1 de juliol”, va declarar el ministre. La llei es troba en fase de tràmit d’esmenes, però el Govern té la certesa que la proposta és de consens i serà aprovada pels partits de la majoria. Diversos actors del sector turístic van demanar que s’ajornés la posada en marxa d’aquesta mesura. Així i tot, el Govern finalment va optar per implementar-la aquest estiu.

tracking