Música

Toni Fernández participa en un gran concert inclusiu a Sevilla

El multinstrumentista andorrà actua aquest dimarts en el concert la Gala más IN al Teatro de la Maestranza

Toni Fernández durant l'actuació a SevillaLaura Ruiz Ruiz / La Gala més IN

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El músic invident andorrà, Toni Fernández, treballa a un altre ritme. Conseller al Comú d’Escaldes-Engordany, no en té prou amb ser part activa el grup de rumba els Pali, col·laborar amb Juli Barrero als Hot Pockets i amb Enric Bartumeu a Kic Barroc o haver impulsat els Smart Shallows, una orquestra gestada al voltant del Taller de Músics.

Fernández forma part també dels músics que participen en La Gala más IN, el major esdeveniment artístic inclusiu d’Europa que reuneix artistes amb discapacitat que, com expliquen els promotors, pugen a l’escenari “per posar en valor i donar visibilitat a les seves capacitats”.

L’any passat ja va prendre part a les gales que van tenir lloc al Teatro Real de Madrid a l’octubre i al Gran teatre del Liceu al novembre amb un ple total de 1.600 i 2.000 espectadors, respectivament. Si a Madrid el guitarrista va tenir ocasió de compartir escenari amb el mític grup espanyol Los Secretos, a la capital andalusa el grup convidat és Siempre así.

La recaptació d’aquest concert benèfic anirà destinat a ajudar persones amb discapacitat del poble ucraïnès. La denominació de “la más in” s’adopta perquè, com explica el Grup SIFU, organitzador de l’esdeveniment, és la nit de la Integració, Inclusió i Interpretació.

La Fundació Grup SIFU celebra aquest esdeveniment de conscienciació i sensibilització des del 2016 per promoure l’art inclusiu, en consonància amb el seu objectiu de treballar en l’àmbit social i laboral amb les persones amb discapacitat i/o en risc d’exclusió.

El programa de la Gala més IN inclou des de la música clàssica fins al pop i el rock, i també comprèn actuacions de dansa clàssica i urbana. Sobre l’escenari de la Sala Principal del Teatro de la Maestranza es podrà veure a joves com Joel Bueno, que mitjançant un programari informàtic (EyeHarp) pot interpretar música a través de la mirada, o el de Maria José Moya, artista sevillana establerta a Barcelona que ballarà amb la cadira de rodes al costat de la seva company Maxime Iannarelli.

També hi seran presents Andrea Zamora i el mateix Toni Fernández, tots dos amb discapacitat visual i que formen un tàndem únic amb els seus respectius instruments, piano i guitarra, i Eric Díaz i Antonio Belmonte, diagnosticats de Trastorn de l’Espectre Autista, que faran sonar com mai abans el violoncel i el contrabaix.

tracking