EDUCACIÓ

Desinformació i fake news en les XV Activitats d'Humanitats

Un centenar d'alumnes participen en les jornades educatives que compta amb una xerrada d'Antoni Bassas

La 20a Jornada de les ciències es realitzarà de manera virtualARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les XV Activitats d'Humanitats se celebren avui recuperant el format presencial, tal com ja va fer-ho la Jornada de les Ciències, segons informa l'executiu en un comunicat. Aquest esdeveniment que gira al tomb de les humanitats, arriba enguany a la seva 15a edició amb l'objectiu de despertar l'esperit crític dels joves, enfortir les relacions entre docents i alumnes de diferents escoles i fomentar el treball en equip.

Així, enguany hi participen un centenar d’alumnes i una desena de docents dels quatre centres escolars de batxillerat, l'Escola Andorrana de Batxillerat, el Col·legi Sant Ermengol, el Colegio Español María Moliner i el Lycée Comte de Foix. Per altra banda, la temàtica escollida és el fenomen de les notícies falses, més conegudes sota l’expressió anglesa fake news.

En aquesta línia, la jornada s’ha iniciat amb una xerrada adreçada als alumnes realitzada pel periodista català Antoni Bassas. La conferència, titulada "notícies, veritat i mentida", segons explica Govern, posa el focus en com la tecnologia digital permet a qualsevol persona emetre missatges amb un abast potencial de milions d’espectadors, i en com n’és d’important que es contrastin les informacions i evitar les mentides en el discurs públic. A més, els alumnesparticipen durant tot el matí en diversos tallers específics sobre la desinformació en línia, com reconèixer i enfrontar-se de manera crítica a les notícies falses o com detectar les mentides falses i qui hi ha darrere.Les jornades acaben a la tarda amb una altra conferència d’Antoni Bassas, en aquest cas adreçada al públic en general.

tracking