Mobilitat

L'Engega comptarà amb una partida de 800.000 euros

L'objectiu del programa és afavorir el canvi cap a la mobilitat elèctrica

El ministre portaveu Eric Jover avuiSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui l'obertura de la convocatòria de l'Engega2022 amb un import de 800.000 euros, segons han informat en la roda de premsa posterior al consell deministres. L'objectiudel programa és afavorir el canvi dels vehicles cap a la mobilitat elèctrica, regular els ajuts econòmics, l'eficiència energètica i la seguretat del parc automobilístic.

Les subvencions de Govern per la compra d'un vehicle nou elèctric pur o d'autonomia estesa és de 8.000eurosen cas d'un turisme, de 13.000 euros encamionetao furgoneta, de 1.500 euros en motocicleta i de 24.000 euros en autobús. Els punts de venda també participen el programa amb ajuts per a la compra de vehicles nous elèctrics purs o d'autonomia estesa de 1.000 euros en turismes, furgonetes, camionetes i autobusos i 250 euros en motocicletes.

En el cas de l'adquisició d’un vehicle nou híbrid endollable, els ajuts per a turismes són de 3.000 euros (més de 61 g/km de CO2), 3.500 euros (de 51 a 60 g/km de CO2) o 4.000 euros en turismes (fins a 50 g/km de CO2, inclosos). Per a furgonetes, els ajuts són de 6.000 euros (fins a 50 g/km de CO2, inclosos) i de 5.500 euros (més de 51 g/km de CO2). El Govern ha fixat en 50.000 euros per a turismes, 65.000 euros per a camioneta o furgoneta i de 7.000 euros per a motocicletes el preu màxim per accedir a l'ajut. En el cas dels autobusos, no s’estableix cap preu de venda al públic màxim.

El ministre Eric Jover ha recordat que l'any passatvanincorporartambé les empreses, amb la introducció d'una categoria per a furgonetes i autobusos. A més, ha recalcat l'augment de la dotació, que segons apunta va ser de 500.000 euros el 2020 i de 750.000 l'any passat. La convocatòria s'obrirà el dijous vinent, després de la publicació alBOPAi s'acabarà el 15 de novembre o un cop s'esgoti la partida econòmica.

El consell de ministres també ha acordat simplificar la tramitació de l'Impost de Societats, el Dipòsit de Comptes i l'enquesta d'activitats econòmiques per tal de maximitzar l'eficiència de l'Administració i de minimitzar costos. El ministre Portaveu declara que aquesta simplificació farà que els usuaris "no hagin de patir per les complexitats dels tràmits".

Set places de comandaments de policia

Jover ha fet pública la licitació de set places de comandaments de policia per dotar d'un comandament B1 a cada unitat de les diferents àrees del Departament. La convocatòria, mitjançant concurs-oposició per promoció interna, estarà obertafins al19 d'abril.

Per altra banda, Govern també treu a licitació les obres de millora viàries a la carretera secundària 251 del Forn de Canillo. El ministre ha apuntat que han aparegut unes esquerdes a un mur demaçoneriai que s'aprofitaran els treballs per fer correccions al vial associatsamb la millora dels drenatges. El concurs nacional obert i en modalitat ordinària estarà obertfins al6 d'abril.

Ajut a Ucraïna

El consell de ministres ha aprovat la donació voluntària de 20.000 euros al Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR), seogns ha informat el ministre Jover.

tracking