Absolt el sotsoficial de policia acusat de detenció il·legal i lesions doloses

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va absoldre ahir el sotsoficial de policia acusat d’haver comès un delicte major de detenció il·legal i un delicte menor de lesions doloses. Així mateix, va considerar innocent l’altra part, un home a qui s’acusava d’una contravenció penal de lesions doloses.

Els fets es van jutjar a principi d’any, però van passar el gener del 2015 a Santa Coloma quan el policia implicat, que en aquell moment estava de baixa mèdica, va discutir amb un veí amb qui mantenia una mala relació.

Durant la vista oral, el policia va al·legar que el veí el va colpejar mentre passejava i per això va ordenar la seva detenció, que va ser efectuada per companys del cos. En canvi, l’altra part va assegurar que en cap moment va agredir-lo, sinó que va ser l’agent qui li va llançar a sobre un dels gossos del cos.

L’acusació, que en un primer moment demanava 18 mesos de presó condicionals i una inhabilitació de quatre anys per exercir càrrecs públics, va acabar demanant quatre anys i set mesos de privació de llibertat per a l’agent. L’augment de la condemna es va justificar pel fet que quan és un funcionari qui comet una detenció il·legal, la pena prevista per aquest delicte –que és d’entre tres i sis anys de presó– s’ha de fixar en la meitat superior.

tracking