assemblea general

El Sipaag vol posar fre a les contractacions per urgència

El sindicat considera que s’està fent un “abús” d’aquesta fórmula

Anguita durant l'assemblea, ahir.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’assembla general del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) va aprovat ahir ampliar la junta de l’entitat, que a partir d’ara estarà formada per catorze persones: Lluís Anguita continuarà com a president.

Els objectius que es marca el sindicat en aquesta nova etapa són, principalment, donar continuïtat a les diferents qüestions que hi ha obertes i per les quals s’està a l’espera de la resposta per part del Govern. Entre d’altres hi ha el debat de la llei de Funció Pública, que es troba a tràmit parlamentari, i de la llei de jubilacions de l’Administració, que l’exministra de Funció Pública Judith Pallarés va dir que volia treballar ella en acabar la primera llei. Així mateix, hi ha qüestions com “els abusos descarats” de les contractacions per extrema urgència o la manca de provisió de recursos en alguns serveis buscant-ne la futura externalització, i anar resolent els problemes laborals que puguin anar sorgint.

Anguita va explicar que l’ampliació de la junta permetrà “arribar a més llocs”. A més, el fet de tenir gent amb ganes d’afiliar-se –a hores d’ara es compten més de 250 afiliats quan el 2018 n’hi havia 170– s’interpreta com un reconeixement a la feina feta. En l’assemblea es va fer balanç. Entre les actuacions realitzades destaquen les reunions sobre la futura llei de Funció Pública i per treballar els diferents plans ministerials d’ordenació i racionalització dels recursos humans.

tracking