Reportatge

Deu dies per trobar-se

La Joana Meritxell Sousa i l’Oriol Fité es troben a Sri Lanka, la primera parada del seu nou blog, que els ha de portar a viatjar per tot el món

La Joana Meritxell Sousa i l'Oriol Fité a Sri Lanka.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Buda va trigar set dies en il·luminar-se. La Joana Meritxell Sousa ho vol fer en deu. Aquesta andorrana es troba a Sri Lanka, acompanyada de l’Oriol Fité, la seva parella i company de viatge. “Jo seria incapaç, sóc molt més mogut, pur nervi”, assegura ell que aten al Diari d’Andorra mentre la Joana ja ha començat el viapassana, un període de deu dies d’incomunicació total i en el qual es dediquen entre vuit i deu hores diàries a la meditació. “La idea és trobar el teu interior, no es fa res que no sigui pensar en tu mateix”, explica Fité. “Durant el confinament la Jana va començar a fer ioga, aquí ha estat fent un curs i ara s’ha decidit a anar a un centre on es practica el viapassana; li donen menjar i habitació de forma totalment gratuïta”, relata ell que assegura que se sent molt més còmode quan hi ha acció pel mig: “amb el curs de submarinisme o quan estem nadant amb balenes jo sóc el primer a saltar a l’aigua”, diu entre riures.

El viatge d’aquests dos andorrans va molt més enllà del curs de meditació que Sousa està fent i el de submarinisme que Fité acabarà en els pròxims dies. El seu viatge a Sri Lanka és el primer pas d’un nou projecte que volen enjegar. “Vàrem marxar d’Andorra sense data de tornada; la idea és poder traslladar tot el que estem vivint, els consells per viure i entendre les diferents cultures en un blog”, explica ell. “Ara és un gran moment per viatjar, les restriccions per la pandèmia comencen a acabar-se i els llocs turístics encara no estan avarrotats; aquests dies hem estat a un lloc molt turístic i que estava totalment buit” explica Fité que reconeix que “la mare no està molt contenta perquè no tenim data de tornada, vàrem venir amb un permís per a tres dies i portem tres setmanes, el pla és que no hi ha pla”. Quan la parella Andorrana va decidir deixar-ho tot, els dos eren monitors d’esplai de La Massana, el lloc on es van conèixer. “Als dos ens agradava viatjar i volíem sortir de la zona de confort; ho vàrem deixar tot per complir aquest somni”, assegura Fité. El següent punt de l’aventura serà les Filipines. “Ara que han obert l’Àsia volem aprofitar; sempre busquem lloc que siguint econòmics per així poder allargar l’estada, a més díes estàs en un lloc més coneixes la cultura i més avareteixes els costos”, explica l’Oriol que s’encarrega juntament amb la Joana de fer vídeos dels llocs on estan a canvi d’allotjament.

Tampoc és la primera experiència d’aquesta parella viatjant pel món. La Joana va estar fent un voluntariat a Bolivia i, posteriorment, a Portugal, mentre que l’Oriol va estar uns quants mesos viatjant per Sudamèrica i Àsia.

ICHIGOICHIE.WORLD

Abans d’agafar l’avió però, i un cop Sousa surti del seu període de meditació i recerca personal, els dos volen posar en marxa el blog en el qual no només relataran les seves experiències, sinó que també oferiran consells i tècniques per estalviar mentres es viatge. “Quan una persona es planteja anar a un lloc, busca informació per internet i com que la informació és poder vàrem decidir compartir totes les experiències i consells que estem adquirint: els visats, la vacunació necessària, els llocs importants...”, assegura Fité.

El nom del blog, que ja està actiu a Instagram, és ichigoichie.world. “És una idea japonesa que vol dir molt més que una oportunitat. Com que som dues persones vàrem buscar un concepte de dues paraules i vàrem acabar topant amb aquesta idea que o agafem ara el tren o passa”, explica l’Oriol.

tracking