Blanqueig

La fiscalia impedeix que un exgeneral rus es quedi amb 12 milions bloquejats a BPA

Anticorrupció demana al Principat que procedeixi a embargar els diners

Oficines de BPA.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Anticorrupció espanyola ha impedit que l'exgeneral rus,ViktorKanaikiné, accedeixi als 11,9 milions d'euros que té bloquejats a Banca Privada d'Andorra (BPA) i demana al Principat queembarguíla suma de diners, segons publica El Periódicode España. El militar és acusat de ser el responsable de la trama mafiosa de blanqueig de diners desarticulada en l'operació Clotilde en la que es va imposar una multa de 900.000 euros i el comísd'11,9 milions a l'empresaDevelopmentDiagnosticCompany SL per amagar diners al Principat.

L'abril de 2021 Anticorrupció ja havia reclamat l'embargament d'aquests milions, peròla defensa de l'acusat va imposar queKanaikinéno tenia antecedents a Rússia i quepertant no se'l podiaincloureal capdavant d'un clan mafiós.

L'exmilitar es va posar al capdavant de l'empresaSpetsneztegaz, dedicada al manteniment dels gasoductes de la companyia Gazprom, després de la condemna d'AndreiPetrov, un dels responsables deDevelopmentDiagnosticCompany per blanqueig de capital. Des d'aquesta posició el militar va intentar impedir el comís dels 12 milions d'euros quePetrovva acceptar juntament amb la pena d'un any i set anys de presó que se li va imposar.

Kanaikine és un dels gairebé 50 rusos que formen part dle llistat de persones implicades en casos de corrupció a Espanya.

tracking