a partir de la tarda la situació va millorar

El vent obliga a tancar Arinsal i la neu, l'accés rodat a Arcalís

A la nit encara calien equipaments al Port d’Envalira i a França

Nevades generalitzades a tot el país.Raul Sanz

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les fortes nevades que van vestir de blanc el país des de divendres al matí, i que es van intensificar durant la nit, van obligar aquest dissabte a tallar l’accés a Arcalís, on Mobilitat va decretar la fase negra durant tot el dia. A més, l’estació d’esquí de Vallnord-Pal Arinsal va comunicar que va haver de tancar el sector d'Arinsal per les fortes ràfegues de vent.

Entre la nit de divendres i el matí de dissabte, la neu va arribar a totes les cotes i va afectar la circulació al país. Fins a les 16 hores, Mobilitat va mantenir la carretera general 2 a l’alçada del Port d’Envalira en fase negra i, per tant, hi va prohibir la circulació. A partir d’aquella hora es va decretar la fase groga i es va restablir l’accés als vehicles. A la nit es va mantenir l’ús obligatori d’equipaments especials i la velocitat limitada a 60 km/h.

Al final del dia també s’exigia l’ús d’equipaments especials a l’RN22 d’accés a França on, a més, el pas de vehicles superiors a 19T es va prohibir. Així mateix, la neu també va obligar a mantenir tancada la carretera RN320 al coll de Pimoret.

La fase groga a la carretera general 4 a partir de Pal a la carretera general 3 a partir d’Arans i la general 2 a partir del Tarter va estar activada fins a les 17 hores de la tarda.

Meteorologia preveu que a partir d’avui s’obrin algunes clarianes al Principat, tot i que a l’extrem nord del país els núvols seran més persistents i no es descarta que hi caigui algun floc de neu a la tarda. De fet, ahir a la tarda el sol ja es va deixar veure. Les temperatures mínimes previstes per avui són de -4 graus a Andorra la Vella, -8 graus a 1.500 metres i -15 graus al Pas de la Casa.

tracking