novetat impositiva

Malestar entre el sector hoteler per l'avanç de la taxa turística

Els professionals consideren que no estan preparats per aplicar aquest impost al juliol i que això afectarà les gestions amb els clients

Turistes passejant per la plaça de The Cloud.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els professionals del sector hoteler van manifestar ahir el seu desacord amb el fet que els grups de la majoria finalment hagin decidit no esmenar el text legislatiu per ajornar l’entrada en vigor de la taxa a l’octubre. “La notícia ens ha agafat de sorpresa. Aquest no era el pacte al qual s’havien compromès”, va denunciar Meri Cassi, directora comercial d’Autèntic Hotels d’Andorra (AHA) amb relació al gir fet pels grups parlamentaris de la majoria, que argumenten la necessitat d’aquests ingressos en el context econòmic actual derivat de la guerra. “Afectarà sobretot les tarifes de la temporada d’estiu i els contractes que ja teníem signats”, va afegir Cassi. De fet, fa uns mesos la majoria es va comprometre amb els sectors implicats a endarrerir l’entrada en vigor de l’impost a l’octubre, un gest que no s’ha acabat materialitzant. “Ens van dir que aplicarien la taxa a final de temporada, de cara al setembre o a l’octubre”, va assegurar Àlex Ruiz, president de l’Associació d’Empresaris d’Allotjaments Turístics. “Era el temps que podíem destinar a canviar els nostres programes informàtics per poder afegir aquesta nova línia a les factures”, va detallar. En aquest sentit, va explicar que aquest avançament complica les gestions amb els clients. “Hi ha molts clients que ja han comprat estades i ara, quan vinguin, es trobaran que el preu haurà augmentat. Són coses que s’han d’informar”, es va queixar.

Ruiz també va relatar que la notícia els ha agafat de sorpresa en el sentit que el fons recaptat amb la taxa es podrà destinar, davant d’alguna raó imperativa, a altres finalitats d’interès general. “Govern havia deixat clar que només es destinaria al turisme”, va recordar Ruiz. “Els diners únicament haurien d’anar revertits al sector. És un tema que hauríem de parlar”, va afegir Cassi.

tracking