meteorologia

Temperatures sota zero de rècord en un mes d'abril

No es registraven tres dies consecutius de fred gèlid des del 1977

El mapa de temperatures d'ahir al matí.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les temperatures baixes amb les quals s’ha estrenat l’abril no es veien des de fa anys. L’estació de Ransol va arribar fins als 10 graus negatius la matinada de diumenge a dilluns, un fenomen que no es veia des del 1998.

“Les temperatures no eren tan baixes en un mes d’abril des de l’any 1998 i en el conjunt de tardor-hivern-primavera, no feia tan fred des del gener del 2021”, va explicitar el servei de Meteorologia. Si es té en compte el registre de tres dies consecutius amb temperatures sota zero que s’ha produït llavors cal remuntar-se a l’abril del 1977.

En conjunt, tenint en compte les temperatures registrades a les diferents estacions meteorològiques, no feia tant fred des del gener. El servei de Meteorologia va informar que pels volts de les deu del matí “les temperatures encara són negatives arreu del Principat. Aquest fet no passava des del 19 de gener”.

El recull de temperatures mostrava que a aquella hora a la zona d’Envalira hi havia -11,2 graus, -10,7 a les Fonts d’Arinsal, que el registre a la central de FEDA i a la Comella era de -5,1 graus i a la Borda Vidal l’estació marcava -2,3. A les 8 hores en aquest mateix punt el termòmetre estava en -4,1 graus i al Roc de Sant Pere es registraven -5,5 graus i tres hores després era de -1,4.

Meteorologia preveu que a partir d’avui els termòmetres ja començaran a remuntar de manera més detacada.

tracking