legislatives

El PS reclama avançar les eleccions perquè la situació és “insostenible”

Els socialdemòcrates se sumaran a la manifestació convocada per a l’1 de maig

Pere López va demanar avançar les eleccions generals.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Situació “insostenible” per al Partit Socialdemòcrata, que ahir va demanar avançar les eleccions davant “la inacció del Govern, que està fent que cada cop sigui més difícil viure a Andorra”, va assegurar el president del partit, Pere López. Els socialdemòcrates van tornar a carregar contra l’executiu dirigit per Xavier Espot i van afirmar que “s’ha estat governant amb arrogància, d’esquena a la ciutadana i amb els ulls tancats als problemes reals de la gent”. En aquest sentit, Pere Baró, secretari d’organització del PS, va assenyalar que “l’únic que s’està fent des del Govern és apujar tarifes, fa sis anys que avisem que les polítiques de DA el que fan és ofegar la classe mitjana, que cada cop existeix menys, i s’està pensant només en les elits, on podríem posar la gran majoria dels governants”. La formació vermella va tornar a reclamar mesures per frenar l’escala del cost de la vida i la pèrdua del poder adquisitiu, davant una situació que López va descriure com a “insostenible”. “El PS ha fet propostes per problemàtiques com l’habitatge, les tarifes dels sociosanitaris, pensions, salari mínim... Algú a l’edifici administratiu hauria de començar a pensar quines són les conseqüències de les seves mesures; sembla que el Govern no està disposat a prendre mesures que insereixin poder adquisitiu a les famílies”, va sentenciar el líder socialdemòcrata.

En aquest sentit, López va aprofitar les declaracions fetes des de la patronal per tornar a demanar que s’apugi el salari mínim i va recordar que “és evident que cal obrir una reflexió en relació amb els salaris, però també mesures per controlar la despesa; molts contractes estan indexats a l’IPC, però els sous no”. “Sembla que no només és el PS qui comença a veure els problemes que fa sis anys que estem denunciant, qui està quedant en fora de joc és la majoria.”

EL PS, A LA MANIFESTACIÓ

D’altra banda, en la roda de premsa d’ahir, la formació socialdemòcrata va confirmar que s’adheria a la manifestació convocada pels sindicats andorrans per a l’1 de maig. “Esperem que aquesta convocatòria sigui un toc d’alerta per a l’executiu, no ens toca a nosaltres fer una crida a la mobilització, però nosaltres hi serem presents”, va dir López.

Per la seva banda, Baró es va sorpendre per “la voluntarietat d’aquest Govern que deixa en mans de les empreses o de la ciutadania les decisions que hauria de prendre”. A més, el secretari d’organització també va carregar contra la gestió del Govern, a qui va acusar “de repartir almoina perquè és incapaç de solucionar els problemes”. Baró va remarcar que “o ens escolteu i nosaltres ajudem a aprovar coses o que prenguin ells decisions que ajudin a millorar la situació”.

ELS SINDICATS CONVOQUEN UNA MANIFESTACIÓ L'1 DE MAIG

L’agrupació de sindicats d’Andorra es manifestarà l’1 de maig “contra l’encariment desmesurat de la vida al Principat, per l’alt preu de l’habitatge de lloguer així com de compra purament especulatiu”, segons va anunciar en un comunicat la Unió Sindical d’Andorra (USdA). El secretari general de l’organització va assegurar, en declaracions al Diari, que “estem passant a una Andorra totalment especulativa a conseqüència de les polítiques neoliberals aplicades pel Govern i que estan matant la gent del país”. Ubach va descriure la situació actual com a “crítica” i va advertir que “hi ha dues opcions, o el dia 1 de maig ens recolzen i ens fan costat o aquells que es quedin a casa estaran donant suport a tenir un sou de 1.200 euros, lloguers de 1.500 euros i pensions de 600 euros; si es volen queixar que no esperin i que surtin al carrer el primer de maig”. A més, Ubach va carregar contra l’executiu, a qui culpa de la pèrdua de poder adquisitiu, i assegura que “només s’ha limitat a buscar empresaris d’alt poder adquisitiu i no s’ha preocupat per fer política social”. En aquest sentit, el secretari general va lamentar que “no s’hagi aprofitat l’arribada d’immigrants d’alt poder per crear un sistema impositiu progressiu per ajudar la gent del país”. A més, Gabriel Ubach també va demanar a la CEA que “deixi de dir i comenci a fer”, amb relació a un possible augment de salaris. “El problema és que el 2010 es van congelar els sous i les pensions, mentre que el cost de la vida s’ha disparat”, va assegurar Ubach.

tracking