setmana santa

S'espera l'entrada de 67.000 vehicles

Mobilitat calcula que dijous 14 poden sortir del país aproximadament 10.000 cotxes

Cues a la frontera del riu Runer.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Mobilitat preveu que entrin a Andorra prop de 67.000 vehicles per Setmana Santa, 43.000 per la frontera hispanoandorrana i 24.000 per la francoandorrana, segons informen a través de Twitter. Les previsions mostren que la sortida nacional serà més intensa dijous 14 a partir de les sis de la tarda i s’estima que surtin uns 10.000 vehicles al llarg de l’episodi.

Els horaris de més afluència a la frontera hispanoandorrana serà els dies 14, 15, 16 i 17 entre les nou del matí i les dues del migdia i el dia 18 de les cinc de la tarda a les nou de la nit, pel que fa a l’entrada de vehicles. De sortida, preveuen que els trams més intensos siguin els dies 14, 15, 16, 17 de les sis de la tarda a les nou de la nit. A la frontera francoandorrana, Mobilitat estima que l’entrada al país sigui més concurrent del dia 9 al 17, de les vuit del matí a la una del migdia, i de sortida del 9 al 17 de les tres a les sis de la tarda aproximadament. Tot i que no s’esperen complicacions viàries fins dijous 14, aquest dissabte a les sis del matí es posarà en marxa el dispositiu especial per augmentar la fluïdesa del trànsit durant el període de vacances. El dispositiu finalitzarà el 18 d’abril a les dotze de la nit i facilitarà a l’usuari la informació permanent de l’estat del trànsit.

Campanyes com la de Nadal o la de Setmana Santa són períodes de gran tensió a la xarxa viària. Els dispositius de fluïdesa del trànsit i de seguretat viària solen intensificar-se per poder assumir el creixement en el nombre de vehicles circulant per les carreteres del país amb les mínimes incidències de trànsit i seguretat viària possibles. Per aquesta raó el desplegament d’efectius policials i de servei de circulació serà més ampli de l’habitual com ja és costum en aquestes èpoques. En aquests períodes de tensió a la xarxa viària es recomana extremar la precaució i l’atenció a l’hora de conduir per garantir la seguretat d’un mateix i de la resta de conductors.

tracking