cinc persones hospitalitzades

Salut detecta 304 casos nous de covid-19 en una setmana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut ha detectat 304 casos nous de covid-19 en una setmana, segons les dades de la pandèmia que el portaveu del Govern, Eric Jover, va actualitzar ahir a la tarda en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Amb aquests 304 casos nous, la xifra contagis de covid-19 des que es va iniciar la pandèmia de coronavirus el març del 2020 és de 40.328. Ara mateix són 473 els casos actius de la malaltia, que representen 115 menys dels que hi havia la setmana passada. Des del març del 2020 s’han registrat un total de 39.702 altes i el nombre de defuncions es manté en 153.

Respecte a la pressió sobre el sistema sanitari, hi ha cinc persones ingressades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Tres es troben a la planta covid del centre i dues resten ingressades a la unitat de cures intensives sota ventilació mecànica. Hi ha nou aules sota vigilància passiva. Des de l’inici del pla de vacunació, ja s’han administrat 156.479 vacunes: 58.061 primeres dosis, 57.375 segones i 41.043 terceres.

D’altra banda, el portaveu del Govern va indicar que atès que els casos actius s’han estabilitzat, el consell de ministres ha aprovat prorrogar durant una setmana més les mesures vigents després de l’aixecament de restriccions de la setmana passada.

Tot i la bona evolució de la pandèmia, Jover va recordar que el ministeri de Salut segueix atent a possibles rebrots, però que l’actual impacte “molt baix” sobre el sistema sanitari no fa preveure noves mesures.

tracking