Un gos de raça potencialment perillosa.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos veïns es troben a la porta de l’ascensor de l’edifici. Un surt, l’altre entra. Els dos van amb la mascota, dos gossos amb morrió. L’escena podria haver acabat amb la típica salutació cordial però el que va succeir dissabte passat pels volts de les vuit del vespre en un edifici de l’avinguda Copríncep De Gaulle, d’Escaldes-Engordany, és que els animals es van enganxar i que un dels propietaris, en intentar separar-los, va acabar sent ferit de consideració per la mascota del seu veí. Segons va confirmar la policia, l’animal, de raça potencialment perillosa, el va atacar amb la pota provocant-li importants ferides al llavi a conseqüència de l’esgarrapada.

Des d’un bar adjacent a l’edifici van alertar els cossos d’emergència dels fets i fins al lloc es van desplaçar bombers amb una ambulància, policia i també efectius dels banders, en tractar-se d’un incident amb un gos de raça potencialment perillosa, àmbit que fa part de les seves competències. El ferit va ser traslladat a l’hospital i fonts del centre sanitari van confirmar ahir que havia rebut l’alta. I quant a la investigació dels fets, els banders han obert un expedient que podria acabar amb una sanció de 300 euros per a l’amo del gos atacant. S’ha verificat que el propietari complia totes les exigències que comporta tenir un gos d’una raça considerada potencialment perillosa: l’animal duia morrió, l’amo el passejava amb una corretja de menys d’1,5 metres i també complia amb l’assegurança de responsabilitat civil obligatòria. El motiu de la sanció –si és que s’acaba materialitzant– és que l’animal va atacar una persona que, en principi, tenia una actitud pacífica. Que no hauria fet res per provocar l’agressivitat de l’animal. No obstant això, i segons van explicar fonts coneixedores dels fets, encara s’havia de parlar amb la víctima i recollir d’altres elements per acabar de tancar l’expedient.

Incidents, a la baixa

Precisament el balanç del 2021 va constatar per quart any consecutiu una davallada dels expedients oberts a propietaris de gossos de raça potencialment perillosa. L’any passat en va ser 34, 20 menys que un any enrere. Les faltes més comeses són la manca de morrió, no dur-los lligats o no haver subscrit una assegurança. Els banders apel·len a la pedagogia i per això s’ofereixen rebaixes de fins al 40% als propietaris infractors. No obstant això, per seguir millorant en seguretat i bona convivència, des d’aquest any tenir un gos d’una raça de la llista de potencialment perillosa suposa una obligació extra: superar un curs de formació.

tracking