esdeveniments

La capital celebra Sant Jordi amb una fira amb 43 parades

En cas de pluja el comú habilitarà l’espai del vestíbul del Centre de Congressos entre la plaça del Poble i la sala La Consòrcia

Preparatius per Sant Jordi.comú

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Andorra la Vella celebrarà la cita literària de l’any amb 43 parades de llibres, roses i artesania. El comú també va informar ahir que en cas de pluja s’estava ultimant l’adequació del Centre de Congressos, a l’espai del vestíbul que connecta amb la plaça del Poble i la sala La Consòrcia. En cas contrari, la fira es muntarà a la plaça del Poble, la ubicació habitual de la festa a la parròquia.

La fira del llibre estarà oberta entre les 10 i les 20 hores. Quant als actes, a les dotze del migdia hi haurà l’actuació musical d’AK Duet, a les 13 hores la representació de l’espectacle infantil Una maleta de contes: l’altra llegenda de St. Jordi, la dragona, la princesa i el cavaller St. Jordi, amb La Moixera i Líquid Dansa, i a les 16.45 hores una nova actuació musical a càrrec de Green Note. A les 18 hores hi haurà un espectacle de titelles amb Titelles Vergés. Al llarg de la jornada la Biblioteca pública també acollirà Nascuts per llegir, una activitat per promoure la literatura entre els més petits. A més, a les 20 hores se celebrarà el lliurament dels premis del 25è concurs de poesia Miquel Martí i Pol, i un espectacle poètic i musical a càrrec de JUR i Lluís Cartes al centre cultural la Llacuna.

Pel que fa a Escaldes-Engordany, la fira de Sant Jordi recuperarà després de dos anys el seu emplaçament habitual a la plaça Coprínceps. La jornada començarà a les deu del matí amb l’obertura del mercat de llibres, flors i artesania. D’onze a dos quarts de dues hi ha programats tallers per a famílies i un racó de lectura, mentre que a les dotze hi haurà una actuació d’Emma Regada. A les 12.30 hores tindrà lloc el vermut de paraules musicals Notes i lletres, a càrrec de la Fundació ONCA als restaurants i bars de la plaça. L’última activitat de la jornada serà la Jam Session de lletres, un espai de micro obert en què la gent podrà llegir un text i compartir-lo amb la resta de visitants. La fira tancarà a les 20 hores.

Per altra banda, Sant Julià de Lòria celebrarà la fira de Sant Jordi per primer cop després de molts anys a la plaça de la Germandat per guanyar espai.

ELS MUSEUS PROGRAMEN ACTIVITATS ESPECIALS PER LA DIADA

Alguns museus del Principat han preparat activitats especials amb motiu de la celebració de Sant Jordi. Per una banda, el Museu Casa d’Areny-Plandolit obrirà les portes durant tot el dia, de les 11 h a les 13 h i de les 16 a les 18 h, i tothom que passegi pel carrer Major d’Ordino podrà participar en l’activitat de creació de punts de llibre que ha preparat el museu. A més, durant tota la jornada també es mostraran alguns dels llibres que es guarden a la biblioteca de la família i es donarà protagonisme a aquestes peces de col·leccionista. Tal com es va informar des del museu, la participació en l’activitat és gratuïta i qui faci un punt de llibre podrà visitar l’exposició Abracadabra, il·lusionisme i màgia a cal Plandolit de manera gratuïta. El Museu Carmen Thyssen també celebrarà durant tot el cap de setmana la diada de Sant Jordi amb diverses activitats familiars. Avui el museu serà present en una de les paradetes de la fira d’Escaldes-Engordany organitzada pel comú. Així doncs, a la plaça Coprínceps, de 10 a 20 h, tothom qui vulgui podrà adquirir llibres d’art, punts de llibre de tota mena i marxandatge del museu. A més, des de l’estand s’oferirà la possibilitat de pintar amb ceres i cavallet a l’aire lliure sense necessitat de reserva prèvia. A més, el museu programarà l’activitat familiar Especial Sant Jordi.

tracking