Sant Jordi

'Pedra, paper, tisora' i 'La versió més íntima de nosaltres', premiats al Concurs de poesia

15 poemes i 14 reculls han participat en la 25a edició del certamen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El25èConcurs de poesia Miquel Martí i Pol ha premiat 'Pedra, paper, tisora', de Jaume TenUtesà, en la categoria Recull, i 'La versió més íntima de nosaltres', d'Elena Aranda Martínez, en la categoria Poema. La ministra de Cultura i Esports, SílviaRiva, ha estat l'encarregada de lliurar aquest vespre els premis, en un acte que ha tingut lloc a la Sala d'Actes del Centre Cultural de la Llacuna. En aquesta edició, han participat en el certamen 15 poemes i 14 reculls.

El poema d'Aranda ha estat dotat amb un premi de 300 euros pel "ritme i l'originalitat en el diàleg de dues veus poètiques". En la mateixa categoria, el jurat ha concedit un accèssit a l'obra 'Somni Perible' de Meritxell Pons Calderón pel tractament "d'un tema poc habitual com el sexe, mitjançant un llenguatge ric en recursos retòrics".

En la categoria Recull, se li ha atorgat un premi de 1.200 euros a l'obra guanyadora, escrita per Jaume TenUtesà. El jurat ha destacat el "treball d'introspeccióen l'escripturaen forma de sonets", i el "ritme fresc i dinàmic". Tanmateix, s'han concedit dos accèssits a l'obra 'Nàufrag', d'Albert RuizFeijóo, i al treball de MontserratCoboVizcaín, que ha presentat una obra sense títol sota el pseudònim Joaquima. DeRuízel jurat ha valorat "la mirada cinematogràfica" i el relat "ric en recursos", mentre que l'obra deCobotracta temes com l'amor, la maternitat i el pas del temps amb "una mirada poètica i allunyada i personal alhora". Els accèssits han rebut un lot de llibres. Per tancar l'acte,JURi LluísCartéshan ofert un recital musical i poètic.

El jurat ha estat format per Roser CalvoMayot, David EsteveMortési Josep EnricDallerèsCodina.

tracking