primer de maig

Clam pels drets laborals i socials

La manifestació va reunir 500 persones que van reivindicar la precarietat dels salaris i les pensions, el cost de vida al país i el preu de l’habitatge

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Al voltant de 500 persones es van unir ahir a la manifestació convocada pels sindicats del país amb motiu del Dia del Treballador. L’encariment del cost de vida al Principat, els preus desorbitats per accedir a l’habitatge tant de compra com de lloguer, així com la precarietat dels salaris i les pensions van ser les reivindicacions que van vertebrar una protesta que va agrupar persones de totes les edats.

Un cop finalitzada la mobilització, el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va qualificar l’acte “d’èxit de la ciutadania, que avui ha dit prou a una situació insostenible” i va instar Govern a prendre nota del “descontentament general de tota la població” i a promoure “polítiques que tinguin un efecte immediat i urgent cap a la ciutadania”.

Sobre les mesures que l’executiu va anunciar la setmana passada per millorar el poder adquisitiu de la població, Ubach va al·legar que “aquests 9 milions d’euros, repartits d’una altra manera, potser tindrien un altre impacte en la ciutadania” i va assegurar que “nosaltres ho demostrarem”. En aquest sentit, va avançar que faran arribar propostes a l’executiu sobre les jubilacions, l’habitatge i un canvi en el sistema retributiu del país. De fet, va advertir que “tenim solucions, però impliquen prendre decisions que seran doloroses per algunes persones, però van per al bé de la ciutadania andorrana”.

TOTS ELS SINDICATS

A la manifestació hi van donar suport tots els sindicats del país, i s’hi van poder veure també cares del Partit Socialdemòcrata i de Progressistes-SDP, així com la consellera general no adscrita Carine Montaner. En concret, l’excap de Govern i president d’SDP, Jaume Bartomeu, es va mostrar crític amb el Govern: “Decidir mesures de cara a la galeria a dos dies de la manifestació ens sembla una mesura electoralista i que, a més a més, no soluciona els problemes que tenen la gent treballadora per arribar a final de mes”.

Per la seva banda, sobre la participació en la manifestació del Primer de Maig, la vicepresidenta del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), Puri Santiago, va apuntar que “seria important que aquesta manifestació fos molt més multitudinària. Penso que la gent s’implica poc si volem que tot això tiri endavant”. Ara bé, la secretària d’organització del Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP), Carla Guinot, va manifestar que “quan estàvem al mig de l’avinguda Carlemany, he mirat cap enrere i la sensació ha estat de dir: per fi la gent entén què està passant i que hem de parlar, demanar i fer coses”.

tracking