Trenta detencions per violència domèstica en el que portem d'any

En el que va d’any la policia ha registrat quasi la meitat de casos que en tot el 2021

Un vehicle del cos de policia.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va realitzar fins al 24 d’abril un total de 30 actuacions per casos de “violència en l’àmbit domèstic”. Això suposa quasi la meitat dels casos que es van registrar durant tot l’any 2021, quan el cos va ser requerit en 65 ocasions per aquest tipus de violència. El mes en què es van registrar més detencions va ser l’abril, amb un total de deu actuacions per part de la policia del Principat. Gener i febrer en van registrar vuit en cada cas, mentre que durant el mes de març el cos va ser requerit en quatre ocasions per aquest tipus de violència. De fet, l’any passat el mes d’abril també va ser un dels mesos en els quals més casos es van registrar.

Segons es desprèn dels resums de la policia, en pràcticament tots els casos es va aixecar acte per un delicte “contra la integritat física i moral” d’alguna de les persones dels fets (27). A més, en 21 ocasions la violència es va efectuar envers la parella o exparella del detingut. És a dir, en un 70% dels casos registrats es va produir algun tipus d’agressió masclista. En la resta de casos, els fets que descriu la policia van des de discusions de companys de pis fins a agressions de fills envers als progenitors, passant per discussions entre germans. En total, la policia ha detingut 35 persones en el que va d’any, de les quals 27 han estat homes i 8 dones. Això suposa que, del total de detencions efectuades, un 77% van ser homes, mentre que només prop d’un 23% les detingudes van ser dones. L’any 2021, el total de detinguts per casos de violència domèstica va ser de 73, dels quals 59 van ser homes (80,8%) i 14 dones. També cal destacar que en només quatre ocasions els fets registrats per la policia van estar relacionats amb persones no residents, mentre que en la resta de casos els fets involucraven residents del Principat.

Cal tenir en compte que en els balanços que el cos de policia realitza de forma setmanal no es diferencia entre casos de violència domèstica i violència masclista, sinó que en tots els casos s’enten com un cas de “violència en l’àmbit domèstic”. Aquesta és una de les reivindicacions que les associacions feministes fan des de fa temps, que demanen que es donin les dades concretes d’agressions masclistes, tenint en compte que –tal com mostren les dades– la majoria de casos registrats són agressions d’homes cap a dones.

tracking