música

El Festival Orgue&nd es diversifica amb concerts durant tot l'any

La 23a edició del certamen comptarà amb representants de Corea i Sud-àfrica

Roda de premsa de presentació del XXIII Festival internacional Orgue&nd.SFGA / C. Esteve

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La 23a edició del Festival internacional Orgue&nd enguany diversifica la programació. Així es va anunciar ahir durant la presentació de l’esdeveniment. D’aquesta manera, doncs, els concerts, que normalment es concentraven durant el mes d’agost, es repartiran de maig a desembre. “Impulsem la diversificació dels concerts al llarg de l’any amb dos objectius: dinamitzar el programa al llarg de vuit mesos i promocionar el manteniment continu dels orgues”, va explicar la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, present a l’acte.

A més, la programació del certamen –que enguany arriba amb el lema Contrastos en honor a la gran heterogeneïtat del repertori– també s’amplia de sis a nou concerts. “Considerem pertinent contribuir al coneixement i a la protecció de l’orgue, per eixamplar el seu objectiu pedagògic i educatiu”, va afegir Riva. Com a novetat, entre els músics hi haurà representants de diversos països, com ara Corea i Sud-àfrica, més enllà de les nacionalitats ja tradicionals d’Andorra, Alemanya, Espanya i Itàlia.

El certamen s’impulsa amb la participació de l’Associació Amics dels Orgues i l’arxiprestat de les Valls d’Andorra, els comuns de la Massana, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, i el ministeri de Cultura i Esports. El primer concert tindrà lloc el 14 de maig a l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana.

tracking