comunicacions

El Govern ajudarà amb sis milions en la seguretat viària amb França

Les empreses andorranes podran optar als concursos per executar els treballs

El cap de Govern signant el conveni.SFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern aportarà sis milions d’euros durant un període de quatre anys en millores de seguretat a les vies de circulació entre Andorra i França. L’executiu va firmar el 20 d’abril un acord intergovernamental amb França per millorar la connexió entre ambdós països i limitar el tancament durant el període hivernal, segons va comunicar ahir l’executiu en una nota de premsa.

França hi invertirà 12 milions d’euros, que juntament amb la suma aportada pel Govern andorrà augmentarà als 18 milions d’euros per al finançament de les carreteres nacionals 116, 20, 320 i 22. L’acord francoandorrà permetrà que empreses del Principat puguin participar en els concursos que es posin en marxa per poder dur a terme les obres. El conveni prové de la confirmació de l’anunci fet a Tarascon d’Arieja el 5 de febrer pel cap de Govern, Xavier Espot, i el primer ministre gal, Jean Castex, i s’inspira en el conveni de cooperació ja existent relatiu a l’RN-20.

A les zones de més risc es preveu la instal·lació de dispositius de prevenció d’esllavissades i de despreniments rocosos, de paraallaus i de treballs d’estabilització de la carretera nacional 22, propera a Andorra. Els treballs s’emmarquen amb la millora de la carretera nacional 116 als Pirineus Orientals mitjançant un protocol signat el 15 d’abril amb el consell regional d’Occitània i el consell del departament dels Pirineus Orientals, i té un cost total estimat de 108 milions d’euros.

En el comunicat s’expressa que l’acord remarca la voluntat comuna de continuar millorant la connexió entre els dos països, tenint en compte la importància del desenvolupament econòmic i turístic dels Pirineus Orientals i d’Andorra, així com també els intercanvis transfronterers.

L’eix format per les carreteres nacionals 116, 20, 320 i 22 constitueix la principal via de circulació entre el Principat i el litoral mediterrani francès. Situat en gran part en zona de muntanya, és un itinerari particularment sensible als riscos naturals –especialment els despreniments de blocs rocosos i d’esllavissades- i als fenòmens meteorològics.

El Govern remarca que la signatura d’aquest conveni és una mostra més de les excel·lents relacions bilaterals existents.

tracking