Transport públic

Jover insta les companyies d'autobús a acceptar l'oferta

El ministre proposa a les empreses que aprovin les condicions de la compensació per l’abonament de 30 euros per continuar negociant

Un autobús a la rotonda de Govern.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Govern proposa a les dues companyies concessionàries de les línies de transport nacional regular de viatgers, Autocars Nadal i l’UTE Coopalsa, que acceptin la part del tracte tancada per poder posar en marxa les compensacions per la gratuïtat de l’abonament del transport públic. Tot i això, el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, va assegurar que això no frena que posteriorment es pugui continuar parlant de les compensacions pels abonaments de 30 euros o fins i tot si ho consideren que es pugui arribar a la justícia. En aquest sentit, Jover va advertir les empreses que “per tal d’evitar generar un problema de tresoreria que agafin aquesta part que nosaltres considerem i després continuarem parlant de la qüestió i buscant un acord”.

Tot i això, les concessionàries van recordar que la compensació pendent de les pèrdues produïdes per l’entrada en vigor de l’abonament mensual de 30 euros el setembre de l’any passat encara no s’ha vist reflectida. Un fet que, segons les gerències de les empreses, “està tenint un impacte molt notable en la viabilitat econòmica de les concessions, després d’un període molt complicat marcat per la pandèmia”.

Els operadors esperen que abans d’introduir la gratuïtat es compensi la introducció de l’abonament de 30 euros.

El Govern, però, assegura que fer el pas a la gratuïtat no serà difícil. Quan la persona utilitzi l’abonament el Govern farà la transferència de 30 euros. A més, cal tenir en compte, va recordar el ministre Jover, que el fet de fer el passatge gratuït suposarà que més usuaris facin servir aquest servei i, en conseqüència, hi haurà més transferències del Govern cap a les empreses.

tracking