rEPORTATGE

“Molts homes la fiquen i 'xim pum'”

El desig sexual és responsabilitat d’una mateixa. L’Eva Moreno ho explica al llibre que ahir va presentar en un acte que va culminar amb un ‘tapersex’.

La sexòloga, en la sessió de 'tapersex' a La Trenca.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molts homes van a ficar-la i xim pum.” L’Eva Moreno ho té clar: el teu orgasme “te l’has de treballar tu”. La sexòloga adverteix que cadascú s’ha de responsabilitzar de la seva sexualitat en lloc de deixar-la en mans d’una altra persona que “no té ni idea del meu cos i que, amb prou feines, coneixerà el seu”.

Però, per on comences? Potser el fet d’haver deixat, durant molt temps, el teu plaer en mans d’una altra persona (sense èxit) t’ha desencantat. O potser simplement arribes a casa cansada, et despertes amb el temps just per arribar a la feina i el ritme frenètic et fa oblidar-te de tu mateixa. Sexe? Quina mandra! Doncs apunta: el desig sexual no és una cosa “impulsiva”, i encara menys apareixerà “fregant la llàntia de l’Aladdin”, sinó que l’has de treballar perquè no es panseixi. Al seu llibre Mi deseo depende de mi. Claves para estimular el deseo sexual, que Moreno va presentar ahir a la llibreria La Trenca, deixa clar que el desig sexual implica els deures de “l’autocura” i que la masturbació “és sinònim d’autoconeixement”. Així, celebra que el xuclador de clítoris hagi arribat a la vida de moltes dones i les anima a provar altres joguines “perquè menjar arròs cada dia” pot fer-se avorrit. Ara bé, adverteix que “no hem d’oblidar que tenim dues manetes”.

De fet, Moreno assegura que per gaudir d’una sexualitat plena no falta ningú. Ara bé, no hi ha dubte que compartir és viure. Per mantenir el foc encès en una relació, aconsella fugir de la monotonia i innovar amb joguines, jocs o el que es pacti de manera equilibrada amb la parella, perquè “el sexe forma part de la vitamina emocional de la relació”.

Després de la presentació del llibre, el soterrani de La Trenca es va convertir en l’escenari d’un tapersex. Els assistents van poder tocar, olorar i llepar productes de cosmètica, succió i vibració. En definitiva, van poder agafar idees per demà, que és el Dia internacional de la masturbació!

En acabar la presentació del llibre Moreno va oferir un 'tapersex'.

tracking