comunicació

El PS demana al cap de Govern que cessi el director general d'RTVA

La formació envia una carta a Espot en la qual afirma que el mitjà la “menysté”

El director general d'RTVA, Xavier Mujal.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata ha enviat una carta al cap de Govern demanant-li que faci cessar el director general d’RTVA, Xavier Mujal, per “depurar responsabilitats” i “preservar l’interès general i la qualitat democràtica dels mitjans de comunicació públics”. El document, que data del 19 d’abril i està signat per Pere López, afirma que “les persones integrants dels diversos òrgans del Partit Socialdemòcrata ens sentim indignades per les contínues ingerències polítiques en la informació i la comunicació a la ràdio i la televisió públiques”.

Els socialdemòcrates asseguren que hi ha “nombrosos exemples de programes” que “no respecten els principis de neutralitat, objectivitat i imparcialitat exigibles als mitjans de comunicació i especialment als finançats amb el pressupost de l’Estat”. A la carta afirmen que “sovint només inclouen continguts referents a Demòcrates per Andorra i als seus socis de coalició, o atribueixen a aquests partits mesures aprovades al Consell General després del debat pertinent amb les altres formacions polítiques, o ignoren i menystenen les disposicions establertes en el mandat del Govern socialdemòcrata”. “Tot plegat vulnera el principi democràtic de la divisió de poders i la consideració deguda a les nostres institucions com a patrimoni de tots els ciutadans i les ciutadanes del país, pensin com pensin, i votin o no”, consideren els socialde­mòcrates.

A la carta asseguren que “no és la primera vegada que ens trobem amb un tractament que ens menysté com a partit polític (nul·la presència en debats, tertúlies, documentals temàtics, etcètera) i que ens invisibilitza”.

El cap de Govern encara no ha donat resposta a la petició dels socialdemòcrates.

tracking