salut

Els metges defensen que la cartera de serveis necessita “molts canvis”

El col·lectiu valora positivament la primera trobada amb el ministre Font

Les representants dels col·legis sanitaris en una roda de premsa.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi de Metges va valorar ahir positivament la primera trobada amb el nou ministre de Salut, Albert Font. La reunió va servir per parlar de diferents qüestions però especialment es van posar sobre la taula les queixes del col·lectiu amb relació a la recent aprovada cartera de serveis. El vocal del col·legi, Albert Dorca, va indicar al Diari que al seu parer la cartera de serveis “necessita molts canvis i no només alguns ajustaments com diu el Govern”. “El ministeri diu que la cartera de serveis està bé i ho està a nivell de concepte però a la pràctica s’ha de retocar molt”, va considerar Dorca.

En aquest sentit, el sector afirma que la nova normativa “limita les capacitats dels metges i també les funcions inherents als especialistes”. La cartera defineix ara quines proves diagnòstiques pot demanar cada especialitat, un circuit que s’ha de respectar si es vol la cobertura de la CASS. A parer dels professionals mèdics, la nova cartera de serveis afectarà els circuits entre els metges i els pacients i en última instància “a qui perjudicarà serà el malalt”. “S’acabarà fent la prova que necessiti però anirem més tard”, va exposar. Sobre aquesta qüestió, el col·legi proposa elaborar guies clíniques per itineraris assistencials. De fet, segons va explicar Dorca, és una proposta que els metges ja havien fet al ministeri amb anterioritat a l’aprovació de la cartera de serveis.

Tot i les discrepàncies inicials, el col·lectiu de metges considera que la reunió de dimarts amb l’executiu va anar bé i creu que hi ha la voluntat de totes dues parts d’arribar a una entesa. La trobada també va servir per parlar d’altres qüestions pendents com, per exemple, la llei de professions sanitàries, que encara s’està treballant. El col·legi i el ministeri s’han emplaçat a noves trobades tot i que encara no han fixat cap calendari concret.

tracking