rEPORTATGE

La marxa del record

L’associació Marc G.G. va tornar a congregar ahir centenars de persones a les parròquies centrals després de dos anys d’aturada per la pandèmia.

Sortida de la marxa.COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La marxa organitzada per l’Associació Marc G.G. d’ajuda mútua davant la pèrdua va tornar a recórrer els eixos principals de les parròquies centrals després de dos anys d’inactivitat arran de la pandèmia. La darrera edició de la marxa, la setena, va tenir lloc el 2019. “Estic molt contenta que ens hàgim pogut retrobar aquest any. A primera hora ha caigut alguna gota que ens ha fet patir, però de seguida ha sortit el sol i ha fet molt bon dia”, va declarar ahir la presidenta de l’entitat, Rosa Galobardes.

La cursa va iniciar el recorregut a dos quarts d’11 del matí al Prat del Roure. El cònsol menor escaldenc, Quim Dolsa, i la consellera de Gent Gran, Infància i Recursos Humans, Magda Mata, van donar el tret de sortida. La marxa va seguir el passeig del riu fins a la rotonda de l’estació nacional d’autobusos. Després va pujar fins a la plaça Rebés pel carrer Doctor Vilanova i, d’allà, va tornar al Prat de la Creu per les avingudes Meritxell i Carlemany.

Galobardes va mostrar-se “contenta” per l’alta participació en la marxa. “Sovint ens hi trobem els mateixos de sempre, però cada any s’hi afegeix gent nova. Som com una família”, va detallar. L’organització ha venut aquest any 590 samarretes solidàries i ahir se’n van sortejar 340 més.

L’organitzadora va recordar que la marxa “no té cap afany competitiu”, sinó que és un punt de trobada per a les famílies que volen recordar els seus éssers estimats que ja no hi són. “Tothom ha perdut algú alguna vegada a la vida”, va assenyalar.

L’Associació Marc G.G. és un grup d’ajuda mútua format per persones que han passat per l’experiència d’haver perdut una persona molt propera. Tot i que Galobardes va afirmar que avui dia la mort “és un tabú molt gran”, també va apuntar que parlar-ne “és necessari”. I és que el dolor per la pèrdua, si es comparteix amb algú disposat a escoltar-te, fa una mica menys de mal.

tracking